Zolitūdes traģēdijā bojā gājušās sievietes pusmāsai liedz iziet rehabilitācijas kursu

© F64 Photo Agency

Zolitūdes traģēdijā bojā gājušās sievietes pusmāsai liegta valsts apmaksāta rehabilitācija, atteikumu pamatojot, ka pusmāsa neesot māsa, šodien vēsta LTV.

Abām sievietēm bijusi viena mamma, bet dažādi tēvi. Kad pēc traģēdijas, bojā gājušās pusmāsas vīra mudināta, sieviete vēlējās pieteikties rehabilitācijai, viņai atteikts, sakot, ka viņa neesot māsa.

Par šādu atteikuma iemeslu sieviete esot sāpināta, sakot - kad savulaik pildījusi amatpersonas deklarāciju, tad gan pusmāsa bija jānorāda pie tuviniekiem kā māsa.

Māsu zaudējusī sieviete LTV atzīst, ka nepārdzīvo par palikšanu bez rehabilitācijas, bet gan par atteikuma iemeslu. Viņa nolēmusi rakstīt oficiālu pieprasījumu atbildīgajām institūcijām, ja arī tad saņems atteikumu, tad vērsīsies tiesā.

Jau ziņots, ka visiem Zolitūdes traģēdijā cietušajiem valsts apmaksā ārstēšanos, sociālo un medicīnisko rehabilitāciju, kā arī tehniskos palīglīdzekļus. Pilnībā apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus šie cilvēki varēs saņemt šogad un nākamgad - ārstniecības iestādēs, kas ir līgumattiecībās ar valsti un sniedz valsts apmaksātu medicīnisko palīdzību.

Tāpat Zolitūdes traģēdijā cietušie var saņemt valsts apmaksātu sociālo un medicīnisko rehabilitāciju un tehniskos palīglīdzekļus.

Visu minēto atbalstu pēc nepieciešamības var saņemt arī cietušo un bojāgājušo tuvinieki - šo personu saderinātie, laulātie, vecāki, vecvecāki, bērni, mazbērni, brāļi un māsas, kā arī persona, ar kuru traģēdijā iesaistītie dzīvoja kopā un viņiem bija kopīga (nedalīta) saimniecība.

Tāpat valsts atbalsts paredzēts traģēdijas seku likvidēšanā iesaistītajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, tostarp Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas audzēkņiem.

Atbalstu var saņemt arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra darbinieki, kā arī Valsts policijas un prokuratūras darbinieki, kuri iesaistīti traģēdijas apstākļu noskaidrošanā.

Svarīgākais