Premjers tuvākajās dienās pieņems lēmumu saistībā ar Strīķes sūdzību

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) tuvākajās dienās, iespējams, jau rīt pieņems lēmumu saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par viņa vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata.

Dombrovskis šodien žurnālistiem sacīja, ka pašlaik tiek vērtēts jautājums par šo Streļčenoka lēmumu un Strīķes lūgumu vērtēt Strelčenoka lēmuma tiesiskumu. Demisionējošais valdības vadītājs norādīja, ka šo jautājumu neatstās jaunajam premjeram un lēmums tiks pieņemts tuvākajās dienās.

Vienlaikus Dombrovskis skaidroja, ka KNAB pārraudzība jebkurā gadījumā ir premjera kompetence un problēmas KNAB ir, piemēram, personāliju konflikti, sistēmiskas un institucionālas problēmas, kuras identificējusi ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija. Līdz ar to Straujumai premjera amatā būs jāstrādā arī ar KNAB pārraudzības jautājumiem, piebilda pašreizējais valdības vadītājs.

Kā ziņots, TV3 raidījuma "Nekā personīga" rīcībā nonākusī neoficiālā informācija liecina, ka Dombrovskis, visticamāk, atcels Streļčenoka lēmumu par Strīķes atbrīvošanu un atjaunos viņu amatā.

Kā ziņots, KNAB priekšnieks Streļčenoks pērn 20.decembrī nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Strīķi.

Pagājušā gada novembra beigās Streļčenoks atkārtoti sāka Strīķes darba un tā rezultātu novērtēšanu. Streļčenoks vienpersoniski savas vietnieces darbu bija novērtējis ar D līmeni, kas nozīmē, ka darba izpilde tikai atsevišķās jomās sasniedz prasības attiecīgajā nozarē un darba izpildē nepieciešami uzlabojumi. Strīķe novērtējumā paustos pārmetumus noliedza un vadības rīcībā saskatīja bosinga un mobinga pazīmes.

Atkārtotā Strīķes darbības un tās rezultātu novērtēšanā viņa atkal saņēma D līmeni. Ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, tostarp nepildot KNAB priekšnieka rīkojumus un tādējādi zaudējot darba devēja uzticību, Streļčenoks pieņēma lēmumu Strīķi par neatbilstību ieņemamam amatam atbrīvot no amata.

Strīķe darbu KNAB sāka 2003.gada septembrī.