Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ļoti naivs vīrietis krāpniekam pārskaita 3800 eiro

Interneta vidē, pieaugot pieprasījumam pēc dažādiem elektronisko pakalpojumu sniegšanas veidiem, pieaug ar to izmantošanu saistītie krāpšanas gadījumi, informē Vasts policija.

Nesen policijā vērsās kāds cietušais, kurš bija ievietojis sludinājumu, ka pārdod automašīnu Mercedes Benz par 2200 eiro. Uz sludinājumu atsaucās kāds ārzemnieks, kurš vēlējās iegādāties šo automašīnu. Ieinteresētais pircējs vīrietim piedāvāja, ka naudu par automašīnu ieskaitīs, izmantojot PayPal, un vēlāk krāpnieks nosūtīja automašīnas tirgotājam viltotu PayPal maksājuma uzdevumu, kurā bija paziņots, ka nauda ir pārskaitīta.

Taču, lai saņemtu naudu, vīrietim uz citu kontu bija jānosūta 467 eiro, ko vīrietis arī izdarīja. Bet vēlāk viņš saņēma jaunu paziņojumu, ka nepieciešams iemaksāt lielāku summu. Šādā veidā pēc vairāku maksājumu veikšanas vīrietis kopā pārskaitīja gandrīz 3800 eiro. Savukārt brīdī, kad kārtējo reizi tika pieprasīta jauna summa, kura jau pārsniedza 6000 eiro, viņš saprata, ka, iespējams, notiek krāpšana.

Policija aicina iedzīvotājus būt ļoti uzmanīgiem un piesardzīgiem, kā arī neuzķerties uz šādām krāpniecības shēmām.