Rīdzinieki gandrīz vienbalsīgi atbalsta "legālo narkotiku" aizliegšanu un kriminalizēšanu

Rīdzinieki gandrīz vienbalsīgi atbalsta "legālo narkotiku" aizliegšanu un kriminalizēšanu, liecina pētījumu centra SKDS aptauja, kas veikta pēc Rīgas domes pasūtījuma.

Aptaujā noskaidrots, ka 93% rīdzinieku psihotropo vielu jeb "legālo narkotiku" izplatības problēmu uzskata par nozīmīgu, no tiem 80% pauduši viedokli, ka šī problēma ir "ļoti nozīmīga", informē Rīgas dome.

Narkotiku tirdzniecības problēmu par nenozīmīgu uzskata tikai 4,4% respondentu - visbiežāk respondenti vecumā no 25 līdz 34 gadiem ar pamatizglītību, kā arī Latgales priekšpilsētā dzīvojošie. Konkrētu atbildi nesniedza 2,3% aptaujāto.

Absolūtais vairākums rīdzinieku atbalsta arī pašvaldības priekšlikumus cīņai pret "legālajām narkotikām''. Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldībām ir jāpiešķir tiesības savā administratīvajā teritorijā slēgt psihotropo vielu tirgotavas, "par" bija 96% aptaujāto.

Priekšlikumu ar likumu aizliegt jebkuru psihotropo vielu izplatīšanu ārpus aptieku tīkliem un krimināli sodīt likuma pārkāpējus atbalsta 95% respondentu.

SKDS aptauja tika veikta 2013.gada novembra beigās un decembra sākumā, izvaicājot 803 Rīgā deklarētos iedzīvotājus.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)