Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Ventspilī notiks gadskārtējais arhitektu pasākums "Baltā dūna 2013"

Šodien Ventspilī notiks gadskārtējais arhitektu pasākums "Baltā dūna 2013", aģentūra LETA uzzināja pašvaldība.

Pasākums iepriekš 7.decembrī tika atcelts traģisko Zolitūdes notikumu dēļ.

Pasākums, kurā tiks paziņoti skates "Labākie realizētie arhitektūras objekti Ventspilī 2012./2013.gadā" rezultāti, notiks pērn pēc rekonstrukcijas ekspluatācijā nodotajā Ventspils airēšanas bāzē "Dampeļi".

4.janvārī plkst.13.30 Olimpiskā centra "Ventspils" Basketbola halles otrajā stāvā arī atklās izstādi "Labākie realizētie arhitektūras objekti Ventspilī 2012./2013.gadā".

Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa jau vairāk nekā 10 gadu garumā gada nogalē parasti ir pulcinājusi kopā arhitektus, māksliniekus, dizainerus, būvniekus un arhitektūras mīlētājus no visas Latvijas, lai izvērtētu aizejošajā gadā paveikto un pabūtu kopā svētku noskaņā arhitektu ziemas pasākumā "Baltā dūna".

Pasākuma laikā ik gadus tiek pasniegta "Baltās dūnas" lielā balva - "Zoss". Šī balva var tikt piešķirta par jebkuru aktivitāti arhitektūras jomā Ventspils pilsētā: par labāko projektu, labāko realizāciju, labāko noorganizēto pasākumu, labāko darbu žūrijā, ieguldījumu Ventspils pilsētas vizuālā tēla veidošanā, labāko ideju skiču konkursa piedāvājumu, labāko publikāciju u.tml. Balva "Zoss" tiek pasniegta katru gadu, bet to nav iespējams iegūt divas reizes.

Tāpat tiek nominētas "Aitas " un "Auni" - šo balvu iegūšanai jāpieliek ne mazums arhitektoniskas izdomas, veiksmes un darba.