Brīvdienās pēc palīdzības Bērnu slimnīcā vērsušies 637 bērni

No 29.decembra līdz 1.janvārim pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā vērsušies 637 bērni, no kuriem 73 ievietoti slimnīcā, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.

Namniece stāstīja, ka pacientu plūsma bijusi vienmērīga un garas rindas neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļās nav veidojušās.

Salīdzinot ar ikdienu, svētku brīvdienās bērni guvuši mazāk traumu - kopumā 129 bērni, no kuriem 14 stacionēti. Lielākoties traumas gūtas slidojot, braucot ar riteni, pakrītot uz ielas, kā arī lēkājot un pakrītot mājās.

Tieši ar svētkiem saistītas traumas šogad bijušas divas, proti, neuzmanīgi rīkojoties ar pirotehniku, deviņgadīgs zēns guvis vieglus sejas apdegumus un četrus mēnešus vecs mazulis guvis apdegumus, aizdegoties ratiem no brīnumsvecītes. Mazulis ar salīdzinoši viegliem apdegumiem ārstējas slimnīcā.

Pie mediķiem vērsušies arī bērni ar paaugstinātu temperatūru, sausu klepu, kakla vai auss sāpēm, vēdergraizēm un dažādām vīrusa saslimšanām. Tāpat ārstu palīdzība bija nepieciešama vairākiem pusaudžiem, kas brīvdienās nobaudījuši alkoholiskos dzērienus.

Latvijā

"Disidents" veidota kā informatīvs manifests, kur mākslinieki savus darbus pamato ar domas un idejiskās pašizpausmes nozīmīgumu, paužot savu viedokli un skatījumu individuālās izteiksmes materializācijā. Izstādes darbi veidoti no dažādiem materiāliem, objektiem, kas izvietoti Stūra mājā. Tie atspoguļo mākslinieku redzējumu, emocijas un izjūtas par pašreizējo situāciju pasaulē. Izstādē piedalās deviņi mākslinieki - "SOME1", Oļegs Tillbergs, Kirils Panteļejevs, Andris Maračkovskis, Jānis Noviks, Herberts Verpakovskis, Toms Jansons, Raitis Hrolovičs un "MO".