Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Ķīmiskās vielas noplūde Andrejostā draudus videi nav radījusi

Gada pēdējās dienās notikusī ķīmiskās vielas izopropilbenzola noplūde Andrejostas teritorijā draudus videi nav radījusi, aģentūra LETA uzzināja Valsts vides dienestā (VVD).

Kā norāda VVD, videi nodarītais kaitējums ir maznozīmīgs, jo noplūde no konteinera nav bijusi liela. Krava pēc tam ievietota speciāli paredzētā transportā, turklāt pati viela iztvaiko gaisā.

Sākotnēji tika pieņemts lēmums konteineru ar speciālu transportu nogādāt uz Kundziņsalu, kas neradītu nekādus draudus nedz videi, nedz arī cilvēku veselībai. Taču pēc operatīvās sanāksmes pieņemts lēmums ķīmisko vielu pārsūknēt uz nebojātu tankkonteineru, kas piegādāts no Lietuvas.

Patlaban draudi cilvēku veselībai un videi nepastāv.

Jau ziņots, ka naktī uz pagājušā gada 28.decembri Andrejostā, notikusi ķīmiskas vielas noplūde no dzelzceļa cisternas, taču neilgā laikā tā novērsta. Kā iespējamais noplūdes iemesls tiek minēts bojājums tankkonteinera cisternas vārstā.

Kā liecina publiski pieejamā informācija interneta resursos, minētā viela tiek saukta arī par kumolu. Tas ir bezkrāsains, degošs šķidrums, kas sastopams naftā un degvielās. Kumols ir būtiska fenola un acetona izejviela.