Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Piecās pašvaldībās ieviesīs vienas pieturas aģentūras

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) piecās Latvijas pašvaldībās šogad sāks īstenot vienas pieturas aģentūras pilotprojektu.

Pilotprojekta īstenošanai ir izvēlētas Valmiera, Daugavpils, Auce, Roja un Rīga.

Valmierā un Daugavpilī tiks izveidotas klientu apkalpošanas centru tīkla struktūrvienības, proti, vienā ēkā iedzīvotājiem būs iespēja saņemt Valsts ieņēmuma dienesta, Uzņēmuma reģistra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Lauku atbalsta dienesta un Valsts vides dienesta sniegtos pakalpojumus. Savukārt Auces, Rojas un Rīgas pašvaldībās uz jau esošo pašvaldības klientu apkalpošanas struktūrvienību bāzes tiks nodrošināti iepriekšminēto institūciju pakalpojumi ierobežotā skaitā.

Pēc pilotprojekta īstenošanas un novērtēšanas tiks aktualizēta un valdībā iesniegta koncepcija par publisko pakalpojumu sistēmas pilnveidi un Ministru kabinetam būs iespēja lemt par vienota valsts klātienes klientu apkalpošanas centru tīkla ieviešanas procesu.

Vienots klientu apkalpošanas tīkls, kur vienuviet tiks sniegti pieprasītākie valsts pārvaldes institūciju piedāvātie pakalpojumi, Latvijā tiks ieviests no 2016. gada.

Koncepcijas projekts paredz, ka visā valsts teritorijā darbosies vienots valsts klientu apkalpošanas centru tīkls, kas nodrošinās informēšanu par visiem individuālajiem pakalpojumiem, visu pakalpojumu pieprasīšanu, kā arī pakalpojumu rezultātu piegādi klātienē. Šis tīkls var būt veidots, apvienojot valsts iestāžu reģionālo filiāļu un klientu apkalpošanas centru resursus vienotā tīklā, tostarp izmantojot arī vienotus informāciju komunikāciju tehnoloģiju risinājumus. Paralēli paredzēts arī pakāpeniski slēgt valsts tiešās pārvaldes klientu klātienes apkalpošanas centrus.