Jauno gadu Ventspilī arī šogad sagaidīs pēc vietējā laika - 33 minūtes pēc pusnakts

Ventspilī arī šogad tiks saglabāta tradīcija Jauno gadu sagaidīt pēc vietējā laika - 33 minūtes un 44 sekundes pēc pusnakts, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Šogad atšķirībā no citiem gadiem Jaunā gada sagaidīšanas pasākums nenotiks pilsētas Lielajā laukumā, jo tur turpinās rekonstrukcijas darbi. Centrālā skatuve atradīsies Lielā prospekta un Aleksandra ielas krustojumā pie olimpiskā centra "Ventspils" galvenās ieejas.

Šovakar no plkst.23.30 Jaunā gada sagaidīšanas pasākumā ventspilnieku un pilsētas viesu priekam uzstāsies grupa "Linga". Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") apsveikums svētkos izskanēs plkst.0.30.

Jaungada uguņošana sāksies plkst.00.33.44 un ilgs aptuveni astoņas minūtes. To nodrošinās SIA "Svētku aģentūra", kas uzvarējusi iepirkuma konkursā.

Kopējā iepirkuma līguma summa ir 24 000 latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, taču iepirkumā ietilpst ne tikai šī gada Jaungada uguņošanas organizēšana, bet arī tā sauktie augstie šāviņi, kurus izmantos ne tikai Jaunā gada uguņošanā, bet arī citās uguņošanās, aģentūrai LETA skaidroja pašvaldībā.

Pirotehniķi sola vairākus pārsteigumus, kas saistīti ar pirotehnikas jaunāko tehnoloģiju sasniegumiem. Viens no tiem - uguņošana trīsdimensiju formātā, līdz ar to no jebkuras vietas varēs labi redzēt gaismas zīmējumus.

Salūtu, kā ierasts, pavadīs īpaši izvēlēta mūzika. "Tāpēc, lai neatkarīgi no tā, kurā vietā pilsētā būsiet izvēlējušies vērot salūtu, aicinām sameklēt "Radio SWH" Ventspils studijas frekvenci 105.4 FM savos radioaparātos vai mobilajos telefonos, lai jau no plkst.0.15 līdz pat 00.45 noklausītos grupas "Linga" muzicēšanu, tradicionālo Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga apsveikumu svētkos un salūtu pavadošo mūziku," teikts Ventspils domes aicinājumā iedzīvotājiem.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.