Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Bauskas novada ciemos veidos aktīvās atpūtas zonas

Nākamgad paredzēts atpūtas zonas Bauskas novada septiņos ciemos aprīkot ar āra trenažieriem un ielu vingrošanas elementiem, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Tas paredzēts projekta "Aktīvās atpūtas zonu izveide Bauskas novadā" gaitā ar nolūku nodrošināt sporta tradīcijām un iedzīvotāju pieprasījumam atbilstošu sporta aprīkojumu, racionālu brīvā laika izmantošanu, popularizējot veselīgu dzīves veidu.

Bauskas novadā sporta bāzes atrodas Bauskā, un sporta zāles ir tikai pie skolām. Iedzīvotājiem lauku ciemos sporta aprīkojuma pieejamība nav nodrošināta, tas ir nepietiekams, apkopojusi Bauskas novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vecākā speciāliste Jolanta Lauva.

Projektā paredzēts aprīkot ar āra trenažieriem un ielu vingrošanas elementiem atpūtas zonas Bauskas novada septiņos ciemos - Vecsaules pagasta Vecsaules, Ozolaines, Kūdras un Zvaigznes ciemā, Ceraukstes pagasta Mūsas ciemā, Dāviņu pagasta Dāviņu ciemā un Mežotnes pagasta Strēlnieku ciemā.

Vecsaules un Kūdras ciemā paredzēts aktīvās atpūtas zonas papildināt arī ar atsperu šūpolēm un karuseli bērniem, kur tiem pavadīt laiku, kamēr vecāki nodarbojas ar sporta aktivitātēm.

Visi Bauskas novada pašvaldības šogad izstrādātie projektu pieteikumi biedrības "Bauskas rajona lauku partnerība" izsludinātajā projektu konkursā ir saņēmuši pozitīvu Lauku atbalsta dienesta (LAD) lēmumu un ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) piešķirto līdzfinansējumu tiks īstenoti līdz nākamā gada jūlijam.

Šā projekta kopējās izmaksas ir 16 882 lati, ELFLA finansējums - 7200 latu, un āra trenažierus piegādās SIA "Intersports", bet ielu vingrošanas inventāra piegādi un uzstādīšanu veiks SIA "Z Company".