Latvijā iedzīvotāji labāk informēti par ES reģionālo politiku nekā citur Eiropā

© Reuters

Vairums Latvijas iedzīvotāju ir labāk informēti par Eiropas Savienības (ES) reģionālo atbalstu nekā iedzīvotāji pārējās dalībvalstīs, atklāj "Eurobarometer" rudens aptaujas rezultāti.

Latvijā 65% aptaujāto ir dzirdējuši par kādu no ES līdzfinansētajiem projektiem reģionālajam atbalstam, savukārt ES 34% respondentu ir dzirdējuši par kādu no šiem projektiem.

Kā Latvijā, tā ES kopumā uzskata, ka šiem projektiem ir pozitīva ietekme uz reģiona attīstību. Latvijā par to ir pārliecināti 90% apvaicāto, bet ES - 77% intervijas dalībnieku.

Pieminot Eiropas Reģionālās attīstības fondu un Kohēzijas fondu, 76% aptaujāto Latvijā ir dzirdējuši par vismaz vienu no šiem fondiem, bet ES par kādu no tiem ir dzirdējuši 52% respondentu.

Tomēr lielākā daļa ES iedzīvotāju nav savā ikdienas dzīvē guvuši labumu no šo fondu finansētajiem projektiem. Latvijā to nav jutuši 58% apvaicāto, bet ES - 78% respondentu.

Eirobarometra 2013.gada rudens standarta apsekojums veikts telefoninterviju veidā laikposmā no 2013.gada 23. līdz 25.septembrim. Kopumā ES dalībvalstīs un kandidātvalstīs tika aptaujāti 28 065 cilvēki, bet Latvijā - 1001 cilvēks.

Svarīgākais