Valsts iestādēs ir brīvdiena

© F64

Šodien atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam ir noteikta brīvdiena, jo 23.decembra darba diena tika nostrādāta sestdien, 14.decembrī.

 

Šogad decembrī ir pārcelta vēl viena darba diena - arī pirmdienas, 30.decembra, darba diena ir pārcelta uz sestdienu, 28.decembri.

Kā norāda Labklājības ministrija, darba dienu pārcelšana palīdz elastīgāk organizēt darba laika norisi no valsts budžeta finansētajās iestādēs. Pārceļot minētās darba dienas, esot iespējams nodrošināt darba nedēļas nepārtrauktību tajā nedēļā, uz kuru darba diena būs pārcelta. "Ģimenei tā būs iespēja vairāk laika pavadīt kopā, savukārt iedzīvotājiem - lielāks atpūtas dienu skaits pēc kārtas tajā nedēļā, no kuras darba diena pārcelta," skaidro LM pārstāvji.

Minētās izmaiņas attiecas uz tiem darbiniekiem, kuri strādā no valsts budžeta finansētajās iestādēs un kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai. Vienlaikus visas pašvaldības, komersanti un organizācijas, nosakot darba un atpūtas laiku, ir aicinātas ievērot attiecīgās darba dienas pārcelšanu.

Nodarbinātajiem, kas izmantos ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu laikā, kuru darba dienas ir pārceltas, piemēram, no 23. līdz 27.decembrim, nav jāstrādā dienā, kas pārcelta uz 14.decembri. Arī tiem, kam piešķirts atvaļinājums, piemēram, no 9. līdz 15.decembrim, 14.decembrī nav jāstrādā, bet darba devējam kā atvaļinājums šajā nedēļā ir jāapmaksā sešas darba dienas.

 

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.