Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Notiks Zolitūdes traģēdijā bojā gājušajiem glābējiem veltīts koncerts

Šodien plkst.14 kinoteātrī "Splendid Palace" notiks Zolitūdes traģēdijā bojā gājušajiem glābējiem veltīts koncerts, kurā aicināti piedalīties ugunsdzēsēji un viņu ģimenes, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

Sākotnēji vēlmi savu koncertprogrammu dāvināt glābējiem izteicis aktieris Andris Bērziņš, vēlāk šādu pat dāvanu sniegt vēlējušies arī Nacionālā bruņoto spēku orķestra dalībnieki. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ir atbalstījusi nomas maksas segšanu telpām, kurās notiks koncerts.

Kā norāda dienests, koncertu apmeklēs aptuveni 500 VUGD amatpersonu, kuras piedalījās traģēdijas seku likvidēšanā, kā arī šo amatpersonu ģimenes locekļi.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Starp bojāgājušajiem bija arī trīs ugunsdzēsēji, kuri piedalījās glābšanas darbos. 13 ugunsdzēsēji bija starp cietušajiem.