Augulis: Saeima ir izteikusi uzticību Streļčenokam, kuram jālemj par saviem darbiniekiem

Saeimas deputāti ir izteikuši uzticību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam Jaroslavam Streļčenokam, kuram jālemj par saviem darbiniekiem, šodien aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis, komentējot Streļčenoka vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata.

Kā ziņots, KNAB priekšnieks Streļčenoks šodien nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Strīķi.

Vaicāts, kādu iespaidu šis lēmums atstās uz korupcijas apkarošanu, Augulis skaidroja, ka nav runa par korupcijas apkarošanu vai neapkarošanu, bet gan priekšnieka un padoto attiecībām. Politiķis norādīja, ka Strīķe nav pretkorupcijas garants un korupcijas apkarošanu veic viss birojs.

"Kā politiķi var reaģēt?" retoriski norādīja politiķis, kurš uzskata, ka iejaukšanās šajā situācijā nav nepieciešama. Vaicāts par iespējamo notikumu attīstību, piemēram, tā sauktajā Jūrmalgeitas lietā, Augulis vaicāja, vai situācija būtu attīstījusies citādāk, ja tolaik Strīķe nestrādātu birojā.

Jau vēstīts, ka, pamatojoties uz 24.maija rīkojumu, Streļčenoks veica atkārtotu Strīķes darbības un tās rezultātu novērtēšanu, vērtējot darba uzdevumu izpildi laika periodā no 2013.gada 24.maija līdz 2013.gada 24.novembrim, aģentūru LETA informēja KNAB pārstāve Māra Priedīte.

"Ar minēto rīkojumu J.Strīķei bija uzdots izpildīt darba novērtējuma par 2012.gadu veidlapā J.Streļčenoka norādītos neizpildītos uzdevumus, kā arī uzlabot uzdevumu izpildi un kvalitatīvai amata pienākumu veikšanai nepieciešamās prasmes," teikts KNAB paziņojumā presei.

"KNAB priekšnieks 2013.gada 20.decembrī, pamatojoties uz J.Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotu novērtēšanu (saņemot atkārtoti novērtējumu D) un ņemot vērā to, ka J.Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, tostarp nepildot KNAB priekšnieka rīkojumus (uzdevumus), tādējādi zaudējot darba devēja uzticību, pieņēma lēmumu J.Strīķi par neatbilstību ieņemamam amatam atbrīvot no amata," informēja Priedīte.