MTG informē ekskluzīvās hokeja pārraižu licences pārdevēju, ka pāries uz maksas apraidi

"Modern Times Group" ir informējis licences pārdevēju "Sportfive" par to, ka pēc 1.janvāra kanāls TV3 būs pieejams tikai maksas platformās, biznesa portālam "Nozare.lv" teica MTG pārstāve Marta Zandersone.

"Lai būtu droši, ka ikviens var sekot mūsu hokeja izlases sniegumam 22.ziemas olimpisko spēļu laikā Sočos, kā arī lai izpildītu Ministru kabineta noteikumus, esam vienojušies par šo spēļu translāciju ar virszemes bezmaksas kanālu "Re:TV"," informēja MTG.

Vienlaikus tikšot nodrošināta Latvijas izlases spēļu bezmaksas translācija internetā. Tādēļ satraukumam neesot pamata.

MTG norāda, ka oktobra vidū esot piedāvāts Latvijas Televīzijai (LTV) pārraidīt Latvijas hokeja izlases spēles no 22.ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, bet LTV no tā atteicās. "Uzskatām, ka LTV uzvedība patlaban ir, mazākais, mulsinoša, tā rada nevajadzīgu paniku sabiedrībā, vienlaikus pašiem atsakoties no valstiski svarīga notikuma translēšanas Latvijas iedzīvotājiem," pauž MTG pārstāve.

"Sportfive", pamatojoties uz konfidencialitāti, šo situāciju nekomentēs, aģentūrai LETA pavēstīja "Sportfive" pārstāve Heidija Farra.

Tikmēr Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans piektdien medijiem pavēstīja, ka ir šokēts par izveidojušos situāciju, tomēr pauda pārliecību, ka viss nokārtosies pozitīvi.

"Situācija ir izvērtusies īpatnēja. Esmu mazliet šokēts, taču domāju, ka viss tiks sakārtots. Pārraides grib pārvērst par nopietnu biznesu, tāpēc notiek tirgošanās. Noteikti viss tiks sakārtots," secinājis Lipmans. "Kāds kaut ko varbūt vēlas sev iegūt vairāk, taču pārraides būs. Ja vajadzēs, šajā jautājumā arī es varu palīdzēt."

Kā ziņots, LTV aicina anulēt koncernam MTG olimpisko spēļu hokeja turnīra translēšanas licenci.

LTV valde skaidro, ka saistībā ar oficiālu MTG grupas aiziešanu no virszemes apraides tā nespēj izpildīt licences obligātos nosacījumus - pārraidīt hokeja spēles brīvā ētera televīzijā. MTG sākusi pārrunas par šo tiesību nodošanu trešajai pusei, kas esot pretrunā ar starptautiskās licences pamata noteikumiem un var novest pie tā, ka licence tiek anulēta un Latvijas skatītājiem hokeja spēles no ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos vispār nav pieejamas.

LTV atgādina, ka ziemas olimpisko spēļu Sočos pārraidīšana notiek, pamatojoties uz licences noteikumiem. Tiesības pārdot 2014. un 2016.gada olimpisko spēļu licenci Latvijas teritorijā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) deleģēja starptautisko kompāniju "Sportfive", kas organizēja tenderi raidtiesību iegādei.

Saskaņā ar tendera rezultātiem LTV ieguva tiesības pārraidīt brīvā ētera televīzijā visu olimpisko spēļu notikumus, izņemot hokeju. Tiesības uz hokeja turnīra pārraidīšanu brīvā ētera televīzijā bez tiesībām sublicencēt trešajām pusēm ieguva MTG, informē LTV.

Ņemot vērā šo situāciju, LTV ir vērsusies pie kompānijas "Sportfive" ar pretenziju un aicinājumu anulēt olimpisko spēļu tendera rezultātus sadaļā, kas attiecas uz hokeja spēļu pārraidīšanu, jo otrs tendera dalībnieks acīmredzot nespēj izpildīt izvirzītās prasības. LTV izsaka gatavību pārraidīt olimpisko hokeja turnīru, nodrošinot brīvā ētera apraidi.

Jau ziņots, ka MTG iepriekš piedāvāja LTV demonstrēt minētās pārraides nākamajā dienā pēc tiešās translācijas. LTV no šāda piedāvājuma atteikusies. LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte pavēstīja - ja MTG piedāvātu šos notikumus pārraidīt tiešraidē vienlaikus ar MTG, tad LTV šādu piedāvājumu pieņemtu.

Kā ziņots, MTG Soču Olimpiādē pirmoreiz varēs izvēlēties un komerciālajos bezmaksas televīzijas kanālos Baltijas valstīs ekskluzīvi pārraidīt vienu olimpisko spēļu sporta disciplīnu. Uzņēmuma izvēle ir par labu hokejam, ko nebūšot iespējams vērot ierasto olimpisko spēļu pārraidītāja LTV programmā, taču arī MTG nākamgad vairs nebūs neviena bezmaksas kanāla.