Homburg lūdz pagarināt Zolitūdē sagruvušā veikala apsekošanas termiņu

SIA "Homburg Zolitude" vērsusies Rīgas pilsētas būvvaldē ar iesniegumu pagarināt Zolitūdes ēkas tehniskās apsekošanas atzinuma iesniegšanas termiņu līdz 2014.gada 31.janvārim, jo līdz šim iekļūšana Priedaines ielas 20 būvobjektā ir bijusi apgrūtināta.

Objekts vēl joprojām atrodas Valsts policijas kontrolē.

Līdz šim "Homburg Zolitude" piesaistītie ārvalsts eksperti būvobjektā bijuši divas reizes, lai noskaidrotu, vai daudzdzīvokļu ēka ir pietiekami droša ekspertīžu veikšanai. Pilnībā izstrādāt tehniskās apsekošanas atzinumu būs iespējams tikai tad, kad policija ēku būs nodevusi īpašnieku rīcībā, biznesa portālu "Nozare.lv" uzņēmuma sabiedrisko attiecību pārstāve Rūta Grikmane.

Rīgas būvvalde iepriekš informēja, ka Zolitūdē sabrukušā lielveikala un tam blakus esošās dzīvojamās mājas attīstītājai "Homburg Zolitude" līdz 20.decembrim Rīgas pilsētas būvvaldē jāiesniedz ēkas noturības ekspertīžu rezultāti un detalizēts plāns, kas būtu jādara, lai neapdraudētu sabiedrisko kārtību un būves noturību.

"Homburg" ekspertīžu veikšanai piesaistīja starptautiskā uzņēmuma "Aecom" ekspertus.

Kā ziņots, Zolitūdes kompleksa pirmā kārta tika pabeigta 2011.gada nogalē, kad tika atklāts iepirkšanās centrs. Tā jumts iebruka 21.novembrī, un bojā gāja 54 cilvēki. Patlaban ēkas daļa, kurā atradās sagruvušais "Maxima" veikals, pieder ar "Maxima Latvija" saistītajai SIA "Tineo".

Zolitūdes kompleksa otrās kārtas, 12 stāvu dzīvokļa kompleksa, būvniecība tika sākta 2013.gada maijā. Pēc traģēdijas Zolitūdes dzīvojamās mājas būvniecība tika apturēta.

Svarīgākais