Atstādina Stradiņa slimnīcas vadītāju; valdes locekļi atkāpjas paši

© F64 Photo Agency

Šodien Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas dalībnieku sanāksmē nolemts atstādināt slimnīcas valdes priekšsēdētāju Rūtu Valteri, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Savukārt valdes locekļi Eva Strīķe un Guntis Bahs atkāpušies paši.

Ņemot vērā dienesta pārbaudē konstatētos trūkumus ārstniecības iestādes pārvaldībā, kā arī valdes locekļu atšķirīgo skatījumu uz iestādes pārvaldību, pieņemts lēmums, ka slimnīcas valde nevar turpināt darbu esošajā sastāvā, skaidro VM pārstāvis Oskars Šneiders.

LETA jau ziņoja, ka KNAB darbinieki 13.decembrī veikuši kratīšanu Valteres darba kabinetā. To aģentūrai LETA apstiprināja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle. Viņa plašāk nekomentēja, kādu informāciju likumsargi slimnīcā meklējuši. Neviens no ārstniecības iestādes vadības neesot aizturēts - visi turpinot pildīt savus pienākumus. Tomēr Sīle atzina, ka pret vienu no slimnīcas vadībā esošajām amatpersonām veiktas procesuālās darbības.

Veselības ministrijas (VM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Egita Pole aģentūru LETA informēja, ka jau jūlija vidū ministrija saņēma iesniegumu par iespējamiem amatpersonas pārkāpumiem un koruptīvām darbībām. Ministrija izveidoja izmeklēšanas grupu un uzsāka dienesta pārbaudi, kā arī informēja KNAB.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha aģentūrai LETA apstiprināja, ka decembra sākumā birojā sākts kriminālprocess par kādas valsts ārstniecības iestādes amatpersonas iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Aizbildinoties ar izmeklēšanas interesēm, sīkāku informāciju Šaboha pagaidām nesniedza.

Tomēr kriminālprocess, visdrīzāk, ir ierosināts pret slimnīcas valdes priekšsēdētāju. Valtere gan aģentūrai LETA norādīja, ka neredz pamatu slimnīcā sāktajai pārbaudei un nekādu naudu nelikumīgi nav saņēmusi. Viņa arī sacīja, ka labprāt sniegtu plašākus komentārus, bet diemžēl to nevar darīt, lai neietekmētu izmeklēšanas gaitu.

Veselības ministre Ingrīda Circene (V), taujāta, par kādiem pārkāpumiem tika saņemta informācija, žurnālistiem norādīja, ka patlaban nevar iejaukties izmeklēšanas procesā, un informācija tiks sniegta, kad šis process būs pabeigts.

Atbildot uz jautājumu, pie kādiem apstākļiem būtu jāatstādina pašreizējā slimnīcas valde, ministre sacīja - tikko būtu oficiālā informācija "par iespējamiem pārkāpumiem, kuri ir apstiprinājušies, tad, protams, valde tiktu atstādināta".

"Tikko mēs saņemsim oficiāli pirmo ziņu par to, ka šie pārkāpumi tiešām ir, un tie ir apstiprinājušies, tad tajā brīdī mēs arī rīkosimies," sacīja Circene. Vēlāk viņa gan norādīja, ka tiks lemts "par konkrētu personu, par kuru ir izmeklēšana". Taujāta, vai šī persona ir no slimnīcas valdes, Circene atkārtoja, ka informācija tiks sniegta pēc izmeklēšanas beigām.

Svarīgākais