Noskaidrots, ko Latvijas iedzīvotāji visvairāk meklējuši "Google"

Uzņēmums “Google” ir atklājis ikgadējo “Zeitgeist pārskatu” par 2013. gada populārākajiem notikumiem tīmekļa redzējumā, kas piedāvā unikālu perspektīvu par gada svarīgākajiem notikumiem un tendencēm pasaulē un pirmoreiz arī Latvijā.

Gada pārskats tika iztrādāts, analizējot datus par vairāk nekā triljons (1 000 000 000 000) interneta meklējumiem, kas veikti 189 valstīs un 159 valodās. Šogad pārskati izveidoti 72 valstīm, pirmo reizi iekļaujot arī Baltijas valstis, un ir apskatāms mājaslapā google.com/zeitgeist.

Šā gada populārākie mekējumi atklāj, ka Latvijas iedzīvotāji ir izteikti kultūras pasākumu cienītāji. Visbiežāk meklētie atslēgvārdi Latvijā ir Staro Rīga, Dziesmu svētki, Rīgas svētki, Muzeju nakts un citi. Tajā pašā laikā Latvijas iedzīvotāji aktīvi seko līdzi starptautiska līmeņa notikumiem, piemēram, Eurobasket čempionātam, Eirovīzijai, Jaunajam vilnim u.c. Tāpat Latvijas iedzīvotāji aktīvi seko līdzi jaunākajām aktualitātēm, kā piemēram, traģēdijai tirdzniecības veikalā “Maxima” un populārā amerikāņu aktiera Pola Volkera dzīves gājumam.

Populārākie meklējumi Latvijā:

Paul Walker

Staro Rīga 2013

Dziesmu svētki

Rīgas svētki 2013

Maxima Zolitūde

Muzeju nakts 2013

Eurobasket 2013

Eurovision 2013

Jaunais vilnis 2013

Will Smith

Latvijas iedzīvotāji visbiežāk internetā meklējuši informāciju par ārzemju slavenībām un vietējiem kultūras darbiniekiem, kā piemēram, mūziķi Aivaru Brīzi, aktieri Hariju Spanovski, rakstnieci Elitu Veidemani, dziedātāju Laimu Vaikuli un aktieri Artusu Kaimiņu. 2013. gada populārākais soprtists interneta meklētājā Latvijā ir hokejists Kristiāns Pelšs.

Populārākie cilvēki Latvijā:

Paul Walker

Will Smith

Aivars Brīze

Harijs Spanovskis

Cory Monteith

Elita Veidemane

Kristiāns Pelšs

Laima Vaikule

Artuss Kaimiņš

Gatis Saknītis

“Google” veidotais pārskats par 2013. gadu atklāj Latvijas iedzīvotājiem aktuālākos jautājumus – veselība (Kā notievēt? Kā atmest smēķēšanu?), kā arī darbs (Kā rakstīt CV? Kā aprēķināt procentus un atalgojumu? Kā nopelnīt vairāk?). Interesanti, ka Latvijas iedzīvotāji internetā bieži meklē atbildes uz tādiem jautājumiem kā “Kā rodas bērni?” un “Kā iepatikties meitenei?”, tomēr “Google” gada pārskata dati diemžēl neatklāj iemeslus, kāpēc šādi jautājumi ir uzdoti.

Populārākie jautājumi Latvijā:

Kā notievēt?

Kā atmest smēķēšanu?

Kā sasiet kaklasaiti?

Kā rakstīt CV?

Kā rodas bērni?

Kā aprēķināt procentus?

Kā aprēķināt algu?

Kā nopelnīt naudu?

Kā iepatikties meitenei?

Kā rakstīt referātu?

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais