Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās komisija iesaldē savu darbību

© F64 Photo Agency

Izveidojušos situāciju Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas sabiedriskajā komisijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ar komisijas locekļiem pārrunās un tālākos risinājumus komisijas darbībai meklēs nākamnedēļ vai nākamā gada sākumā, aģentūrai LETA pastāstīja Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Šodien tikšanās noteikti nenotiks, jo Dombrovskim jādodas uz Briseli, kur viņš turpmākās divas darba dienas piedalīsies Eiropadomes sēdē, sacīja Panke. Atgriešanās plānota piektdien vēlu vakarā.

Panke solīja informēt par laiku, kad notiks tikšanās.

Viņš arī piebilda, ka līdzšinējais komisijas vadītājs Jānis Kažociņš ir atteicies gan no komisijas vadītāja posteņa, gan jebkāda veida darba turpināšanas tajā.

Kā ziņots, Kažociņš nolēmis atkāpties no Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas sabiedriskās komisijas vadītāja amata, jo uzskata, ka ir zaudējis sabiedrības atbalstu un apdraudējis komisijas turpmāko darbu.

Kažociņš nosūtījis atlūguma vēstuli Ministru prezidentam.

Savukārt premjers šodien pēc iknedēļas tikšanās ar prezidentu žurnālistiem pauda nožēlu par Kažociņa lēmumu.

Viņš sacīja, - ir skaidrs, ka ir pieļautas kļūdas komisijas darbā jau pašā sākumā. "Varbūt Kažociņš uzskatīja, ka tādā veidā šai komisijai viņa vadībā būtu grūti turpināt darbu un baudīt sabiedrības uzticību, kas ir nepieciešams šāda veida komisijai," minēja Dombrovskis.

Svarīgākais