Divus mēnešus Rīgā būs lētāka braukšana

Rīdzinieka karte sāks darboties no nākamā gada 1. janvāra, bet divus pirmos gada mēnešus arī nerīdzinieki varēs braukt par lētāku tarifu – 0,60 eiro par braucienu. Līdz gada beigām nav iespējams visiem Rīgā deklarētajiem kartes izsniegt, tāpēc pašvaldība nolēma noteikt pārejas periodu līdz 1. martam.

Līdz ar to biļešu atlaides, kas paredzētas tikai rīdziniekiem, janvārī un februārī būs pieejamas nerīdziniekiem. Neatkarīgo uzņēmumā Rīgas satiksme (RS) informēja, ka dienā klientu apkalpošanas centros izskata apmēram 2500 iesniegumu, bet pieteikumus rīdzinieka kartes saņemšanai uzrakstījuši vairāk nekā 100 000 cilvēku. Lai varētu saņemt atlaides, cilvēki šomēnes stāvēja un stāv garās rindās RS klientu apkalpošanas centros. Pašvaldībā norāda, ka novembrī rīdzinieki bija daudz kūtrāki, tāpēc tagad, pēdējā brīdī, steidz saņemt rīdzinieka karti. Savu bremzējošo artavu kartes sasteigtajā izsniegšanā devusi arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kam bija jāizskata pašvaldības iesniegtie grozījumi saistošajos noteikumos.

No 1. marta rīdzinieki par braucienu turpinās maksāt 0,60 eiro, bet ārpus galvaspilsētas deklarētajiem pasažieriem Rīgas sabiedriskajā transportā būs jāmaksā 1,20 eiro. Pārejas periods neattieksies uz bezmaksas brīvbiļešu izsniegšanas termiņu tiem, kas no jauna deklarējušies Rīgā. Pašvaldības apsolītā bezmaksas mēnešbiļete braukšanai Rīgas sabiedriskajā transportā vienam mēnesim tiks piedāvāta tikai tiem, kuri savu dzīvesvietu Rīgā būs deklarējuši līdz 31. decembrim.

RS informē, ka pieteikties rīdzinieka kartes saņemšanai, aizpildīt anketu un elektroniski apstiprināt to var ne tikai tās personas, kurām ir elektroniskais paraksts, bet arī Citadeles, Nordea, SEB un Swedbank klienti. Izmantojot šīs priekšrocības, viņi pēc tam, kad RS izgatavos rīdzinieka karti, saņems epastu vai SMS ar informāciju, kad un uz kuru klientu apkalpošanas centru jānāk pakaļ braukšanas dokumentam.