Ārzemniekam par uzturēšanās atļaujas saņemšanu Latvijā būs jāmaksā 21 350 eiro

Valdība šodien akceptēja grozījumus noteikumos, kas paredz ar eiro valūtu aizstāt nodokļu apjoma summu, kas jānomaksā, lai nodarbinātais ārzemnieks varētu saņemt uzturēšanās atļauju.

Šobrīd minimālais nodokļu apjoms, kas jānomaksā kapitālsabiedrībai, lai tajā nodarbinātais ārzemnieks varētu saņemt vai reģistrēt uzturēšanās atļauju, ir 15 000 latu, bet no nākamā gada tie būs 21 350 eiro, norāda Iekšlietu ministrija.

Šobrīd noteiktais minimālais nodokļu apjoms, kas jānomaksā kapitālsabiedrībai, lai ārzemnieks, kas tajā veicis investīcijas, varētu saņemt vai reģistrēt uzturēšanās atļauju, ir 20 000 latu, bet no nākamā gada tie būs 40 000 eiro.

Minimālais nodokļu apjoms, kas jānomaksā individuālajam komersantam, lai viņš varētu saņemt vai reģistrēt uzturēšanās atļauju, šobrīd noteikts 10 000 latu apjomā. Pēc 1.janvāra nomaksa tiek aizstāta ar 14 230 eiro, summu apaļojot uz augšu līdz veseliem desmitiem latu.

Minimālais nodokļu apjoms, kas jānomaksā pašnodarbinātam ārzemniekam, lai viņš varētu saņemt uzturēšanās atļauju, šobrīd ir 7000 latu. No nākamā gada tie būs 9960 eiro, summu apaļojot uz leju līdz veseliem desmitiem latu.

Grozījumi arī paredz, ka komersantiem, pieprasot atkārtotu uzturēšanās atļauju, jāpierāda, ka viņu iepriekš veiktā komercdarbība ir devusi ekonomisko labumu Latvijas tautsaimniecībai.

Valdības atbalstītie grozījumi izstrādāti saskaņā ar grozījumiem Imigrācijas likumā.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais