Jelgavas novada domes priekšsēdētājs darba laikā izklaidējas medībās

Jelgavas interneta portāls "zz.lv" ziņo, ka šodien priekšpusdienā Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS), vairāki novada pagastu pārvalžu vadītāji, kā arī pilsētas slimnīcas valdes loceklis Andris Ķipurs ("Jaunais laiks") veica nevis darba pienākumus, bet gan atradās medībās Līvbērzes pagasta un Kalnciema apkaimē.

Caune šo pasākumu avīzes žurnālistam nosaucis par darba semināru, bet novada domē par to neko neviens nav zinājis, apgalvojot, ka pašvaldības vadītāji ir sanāksmē Rīgā.

Pamanījis "Ziņas", Caune bijis manāmi pārsteigts: "Kādā sakarā jūs te esat?" Uz jautājumu, ko viņš darba laikā, tērpies mednieka apģērbā ar bisi rokās, dara meža ceļa malā, viņš uzreiz nevarējis atbildēt. Novada domes priekšsēdētājs aizbildinājās, ka tobrīd ir svarīgs medību brīdis: "Esmu mastā, zvēri nāk!"

Pēc desmit minūtēm Caune jau bijis gatavs nelielai sarunai. "Mums ir seminārs, kurā mēs tiekamies ar pārvaldniekiem savā novada teritorijā. Iziesim vienu mastu medības, parādām, kā tās notiek, lai viņi zinātu savos pagastos.

Pēc tam ar visiem pārvaldniekiem aprunāsimies par problēmām, kuras ir mūsu novadā. Šis ir izbraukuma seminārs Kalnciema un Līvbērzes pagastu pārvalžu teritorijās." Medībās kopumā piedalījās ap 30 cilvēku.

Caune pat atklāja, ka šādus "seminārus" rīko jau desmit gadus, vēl kopš Jelgavas rajona padomes laikiem. "Rajona padomei tāda tradīcija bija izveidota, jūs tikai iepriekš to nefiksējāt, tagad jums uzradusies interese," "zz.lv" sacījis Caune. Medībās piedaloties daļa pagastu pārvalžu vadītāju, arī pašvaldības nodaļu vadītāji.

Jelgavas novada domes sekretāre "Ziņām" sacījusi, ka gan Caune, gan viņa vietnieks Edgars Turks ir sanāksmē Rīgā, gan atsakoties precizēt, kas tā par sanāksmi. Par medībām un semināru pārvaldniekiem viņa neko nezinot.

Par pašvaldību vadītāju "izklaidēm" darba laikā laikrakstam pavēstījusi kāda novada iedzīvotāja.

Noprotams, ka lielāko daļu medību dalībnieku turp nogādājis novada pašvaldības Sporta centra mikroautobuss, ko "Ziņas" sastapa ceļā uz Līvbērzi.

Uz jautājumu, ko šajā "seminārā" dara slimnīcas vadītājs Ķipurs, novada vadītājs sākumā atbildējis, ka "viņš te ir kā mediķis, arī kā mednieks". "Bet jūs viņu vai tad redzējāt? Viņš vispār šeit ir?" pēkšņi pajautājis Caune.

Slimnīcas galvenais ārsts paskaidrojis, ka viņam esot brīvdiena, kuru viņš varot izmantot pēc saviem ieskatiem. To, ka Ķipuram trešdiena brīva, apliecināja arī slimnīcā.

Vai par nodokļu maksātāju naudu uzturētiem pašvaldību vadītājiem darba laikā ir ētiski atrasties medībās? Uz šo jautājumu Caune, turpinot rokās turēt bisi, atbildējis īsi: "Tās nav medības, tas ir seminārs." Zināt, kā notiek medības, esot viens no pārvaldnieku pienākumiem.

Minētajā "seminārā" esot nošauts vismaz viens dzīvnieks - mežacūka.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) pieprasīs Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem sniegt informāciju par mežā notikušo "darba semināru", aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Ministrs Zalāns vēlas noskaidrot, kāds bija šī "semināra" mērķis, kāds tam sakars ar pašvaldības darbu, vai tas tika finansēts no pašvaldības līdzekļiem un kas piedalījās šajā pasākumā.

Ja izrādīsies, ka tas bija izklaides pasākums, tā dalībniekiem nepienākas darba samaksa par šo darba dienu, turklāt viņi nedrīkstēja bez maksas izmantot savas dienesta automašīnas, norāda pašvaldību ministrs Zalāns.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.