Āboltiņai paredzēta tikšanās ar Romas pāvestu

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) no šodienas līdz 18.decembrim uzturēsies oficiālā vizītē Itālijā un Vatikānā, un vizītes laikā viņai paredzēta tikšanās arī ar Romas pāvestu Francisku, informē Saeimas Preses dienestā.

Vizītes laikā Āboltiņai plānotas tikšanās ar Itālijas parlamenta Deputātu palātas prezidenti Lauru Boldrini un Itālijas parlamenta Senāta prezidentu Pietro Grasso. Tāpat Saeimas priekšsēdētājai paredzētas tikšanās ar Itālijas parlamenta Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Pjēru Ferdinando Kasini.

Āboltiņai plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē 2015.gadā, kad prezidentūras trio veidos Itālija, Latvija un Luksemburga.

Vatikāna apmeklējuma laikā Saeimas priekšsēdētājai paredzētas tikšanās ar pāvestu Francisku, Vatikāna Radio ģenerāldirektoru tēvu Lombardi, kā arī Vatikāna Radio latviešu redakciju. Āboltiņa ir pirmā no Saeimas priekšsēdētājiem, kam plānota tikšanās ar Vatikāna vadību.

Plānots, ka Āboltiņa vizītes laikā sniegs intervijas lielākajai Itālijas ziņu aģentūrai ANSA un Vatikāna Radio latviešu redakcijai.