Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja Valtere iespējams slēgusi fiktīvu līgumu savtīgos nolūkos

Iespējams, pret Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāju Rūtu Valteri krimināllieta sākta par fiktīva līguma slēgšanu, tādējādi Valterei ļaujot tikt pie tūkstoš latiem, šodien vēsta LTV raidījums "de facto".

Savukārt Veselības ministrija pārbauda arī citus noslēgtos līgumus, lai pārliecinātos, vai notikušais nav daļa no sistēmas.

Raidījums vēsta, ka iesniegums par iespējami fiktīvu līgumu Veselības ministrijā bija saņemts jau vasaras vidū. Vienlaikus ar dienesta izmeklēšanas uzsākšanu, ministrija informāciju sniedza arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB). Visu šo laiku Valtere varējusi netraucēti pildīt savus pienākumus, bet KNAB kriminālprocesu ierosināja tikai decembra sākumā. KNAB izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus nesniedz.

Viena no Veselības ministrijā pārbaudītajām epizodēm, kas nodota izmeklēšanai KNAB, saistīta ar pērnā gada novembrī slēgtu līgumu starp Valteri un kādu personu par dokumentu sagatavošanu un pārstāvību, Patentu valdē reģistrējot Stradiņu slimnīcas preču zīmes.

Līgums paredzēja 1280 latu lielu atlīdzību. Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka Veselības ministrijā šovasar saņemtajā iesniegumā norādīts, ka šis līgums bijis fiktīvs, jo lielākā daļa no saņemtās naudas, vairāk nekā tūkstoš latu, bijis jāatdod slimnīcas vadītājai Valterei.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki piektdien veikuši kratīšanu Valteres darba kabinetā. To aģentūrai LETA apstiprināja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle. Viņa plašāk nekomentēja, kādu informāciju likumsargi slimnīcā meklējuši. Neviens no ārstniecības iestādes vadības neesot aizturēts - visi turpinot pildīt savus pienākumus. Tomēr Sīle atzina, ka pret vienu no slimnīcas vadībā esošajām amatpersonām veiktas procesuālās darbības.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha aģentūrai LETA apstiprināja, ka decembra sākumā birojā sākts kriminālprocess par kādas valsts ārstniecības iestādes amatpersonas iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Aizbildinoties ar izmeklēšanas interesēm, sīkāku informāciju Šaboha pagaidām nesniedza.

Svarīgākais