Rīgā notiks akcijas "Nē narkotikām" otrais gājiens un zibakcija

Šodien Rīgā notiks "Latvijas jaunatnes, studentu un sporta arodbiedrības" rīkotās akcijas "Nē narkotikām" otrais gājiens.

Kā iepriekš informēja pasākuma rīkotāji, gājiens notiks no tirdzniecības centra "Olimpija" līdz Rīgas domes ēkai, un tas noslēgsies ar deju zibakciju.

LETA jau ziņoja, ka pirmais šīs akcijas gājiens notika tieši pirms nedēļas, kad jaunieši ar plakātiem rokās devās no Rīgas domes līdz tirdzniecības centram "Mols", ne vien aģitējot pret kaitīgajām vielām, bet arī paužot atbalstu galvaspilsētas mēram Nilam Ušakovam (SC).

7.decembrī notikušajā gājienā kopumā piedalījās aptuveni 40 cilvēki, no kuriem vairāki bija ieradušies Latvijas hokeja komandas "Ak-bars" treniņtērpos. Akcijas dalībnieki pārsvarā bija krieviski runājoši jaunieši no dažādiem sporta klubiem.

Protestētāji izteica nosodījumu tam, ka "legālo narkotiku" tirdzniecības vietas tiek atvērtas tiešā skolu tuvumā un tās likumīgā veidā nevarot aizvērt. Tāpat tika pausts aicinājums jauniešiem, kuri nevar atrast brīvā laika nodarbošanos, pievienoties kādam no sporta klubiem.

Jau ziņots, ka ar "Latvijas jaunatnes, studentu un sporta arodbiedrības" akcijas "Nē narkotikām" gājieniem tiek atbalstīta Rīgas domes iniciatīva "Stop Drugs" pret tā dēvēto "legālo narkotiku" tirdzniecības vietām. Akcijas laikā ieplānoti vairāki gājieni un parakstu vākšana.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais