Rīgas centrā protestēs pret dzīvnieku nogalināšanu kažokādām

Šodien plkst.12 Rīgā, Stacijas laukumā, notiks protesta akcija pret dzīvnieku nogalināšanu kažokādām, aģentūru LETA informēja organizācijas "Dzīvnieku brīvība" pārstāvji.

Paužot savu nostāju pret tā saukto kažokzvēru audzēšanu un nogalināšanu peļņas un modes vārdā, pie tirdzniecības centra "Origo" pulcēsies desmitiem cilvēku baltos aizsargtērpos un gāzmaskās.

Aptuveni pusstundu ilgā akcija iecerēta daudzskaitlīga un vizuāli izteiksmīga. Protestētājiem būs plakāti, turklāt tiks atskaņoti audio ieraksti ar mērķi informēt sabiedrību par kažokādu ieguves aizkulisēm.

Pēc akcijas daļa aktīvistu turpinās protestu citviet galvaspilsētas centrā, apmeklējot vairākas kažokādu izstrādājumu tirdzniecības vietas.

Kā norāda "Dzīvnieku brīvības" pārstāvji, katru gadu rudenī un ziemā Latvijas zvēraudzētavu gāzes kamerās tiek nosmacēts vairāk nekā pusmiljons ūdeļu un tūkstošiem šinšillu, bet ar elektrību nonāvē aptuveni 10 000 lapsu.

"Latvijā, tāpat kā citviet Eiropā, strauji pieaug sabiedrības interese un aktivitāte šajā jautājumā. Plaši sabiedrības protesti daudzās Eiropas valstīs noveduši pie nopietnām reformām zvēraudzēšanas nozarē, daudzās valstīs jau ir nolemts likvidēt šo nozari pilnībā," stāsta akcijas rīkotāji.

Šodien gaidāmā protesta akcija būs kā daļa no pavasarī sāktās kampaņas "Kažokādas otra puse", kuras laikā jau savākti vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstu pret "kažokzvēru" audzēšanu.

Svarīgākais