Iļģuciema cietumā Ziemassvētkos notiks fotosesija un dievkalpojums

Iļģuciema sieviešu cietumā Ziemassvētkos notiks fotosesija un dievkalpojums, aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvalde.

Psiholoģiski nomāktām notiesātajām 22.decembrī notiks fotosesija, ko jau ceturto gadu organizē SIA "Retro foto". Sievietes tiks ietērptas renesanses laika kostīmos, cepurēs, un viņu ārējais izskats pārvērtīsies līdz nepazīšanai. Pats fotografēšanās process vienmēr ir kā psiholoģiskas terapijas nodarbība, kas izvēršas priecīgā notikumā visas dienas garumā. Piecas fotogrāfijas varēs sūtīt piederīgajiem.

Savukārt 25.decembrī notiks Ziemassvētku pasākums ar dievkalpojumu cietuma klubā. Tajā piedalīsies arhibīskaps Zbigņevs Stankēvičs.

Projekta ietvaros ir iepirkta dzija no SIA "Limbažu tīne". Notiesātās jau iesākušas un turpinās adīt zeķes dāvinājumam Ziemassvētku dievkalpojuma garīgajiem vadītājiem - arhibīskapam Zbigņevam Stankevičam, priesterim, brīvprātīgajiem kalpotājiem, citiem viesiem, kā arī tiem, kuriem īpaši nepieciešama palīdzība ziemas apstākļos.

Uz šo labdarības akciju brīvprātīgi un ar ieinteresētību atsaukušās notiesātās jau no septembra. Ap 40 pāru zeķu jau nodots Mātes Terēzes Kalkutas žēlsirdības misionārēm dalīšanai trūcīgajām ģimenēm un Rīgas bezpajumtniekiem. Adīšanas darbi turpināsies vēl pāris mēnešus.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais