Madonā uz drošības pārbaudes laiku slēgts "Maxima" veikals

Klientu un darbinieku drošības dēļ vakar pēc ugunsdzēsības signalizācijas ieslēgšanās uz laiku slēgts "Maxima" veikals Madonā, Rūpniecības ielā, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprina SIA "Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš norāda, ka tas notika pēc plkst.17, kā arī to, ka veikala apsardzes darbinieki nekavējoties sāka cilvēku evakuāciju un tika izsaukta ugunsdzēsēju brigāde. Pēc veikala telpu pārbaudes ugunsdzēsēju pārstāvji nekonstatēja sadūmojumu vai citas ugunsgrēka pazīmes.

"Tomēr, rūpējoties par klientu un darbinieku drošību, nolēmām veikt papildu pārbaudi šajā veikalā, un līdz tālāku apstākļu noskaidrošanai tas tika slēgts. Patlaban veikalā strādā eksperti, kuri veic pārbaudi un apseko ugunsdzēsības signalizācijas sistēmu," atzīmē Beseris.

Viņš piebilda, ka, tiklīdz būs kāda skaidrība, "Maxima" par to informēs.

Jau vēstīts, ka patlaban norisinās veikalu ķēdes "Maxima" drošības instrukciju un tajās paredzēto procesu detalizēts audits, kura veikšanai kompānija "Maxima Latvija" ir piesaistījusi neatkarīgus ekspertus.

Taču patlaban, kamēr tiek auditēta līdzšinējā drošības instrukcija, situācijās, kad kādā veikalā nostrādā ugunsdzēsības trauksme, klienti un darbinieki no "Maxima" veikalu telpām tiek nekavējoties evakuēti, atzīmē Beseris.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis neizslēdza iespēju, ka Zolitūdes traģēdijas kontekstā varētu tikt ierosināts kriminālprocess par cilvēku neevakuēšanu brīdī, kad skanējusi signalizācija.

"Pašreiz tāda kriminālprocesa nav. Bet tas neizslēdz, ka varētu būt," žurnālistiem pēc Ķuža un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja policijas priekšnieks.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais