Par dažādiem pārkāpumiem pērn aizturēti 11, šogad - pieci robežsargi

Pagājušajā gadā par dažādiem pārkāpumiem, tostarp par neizpaužamas informācijas sniegšanu, aizturēti 11 robežsargi, šogad - pieci, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts Robežsardzes priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars.

Pārsvarā tiek izpausta informācija par reidiem un patruļu atrašanās vietām, kas vērtējama kā sadarbība ar likumpārkāpējiem, piemēram, kontrabandas cigarešu pārvietotājiem, stāstīja Garbars.

Kopumā šogad dažādu pārkāpumu skaits uz zaļās Latvijas robežas ir samazinājies, taču Robežsardzes vadītājs neizslēdz iespēju, ka "kaut kas paliek arī nepamanīts". Viņš norādīja, ka noziedznieki atrod arvien jaunas metodes, kā pārkāpt likumu, - arvien biežāki esot kontrabandas preču pārvietošanas gadījumi ar plostiem pāri Daugavai. Plosti tiek aprīkoti ar elektromotoriem, GPS un dažādām citām modernām tehnoloģijām, taču Robežsardzes rīcībā esošais aprīkojums ļauj atrast un piefiksēt arī tādus.

Līdz šim kontrabandas cigaretes vairāk tika ievestas no Krievijas, pēdējā laikā parādījusies tendence pāri Krievijas robežai ievest Baltkrievijā ražotas cigaretes, sacīja Garbars.

Svarīgākais