Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavā notiek Ziemassvētku tirdziņu ar lauku labumiem

Šodien no plkst.12 līdz plkst.18 Jelgavas novada pašvaldība rīkos Ziemassvētku tirdziņu ar novada lauku labumiem.

Tirdziņā piedalīsies ne vien Jelgavas novada amatnieki, rokdarbnieki un mājražotāji, bet arī ciemiņi no citiem novadiem, kas piedāvās savus izstrādājumus. Līdz ar gardumu un amatnieku darbu iegādi tirdziņā apmeklētāji varēs arī piedalīties radošā darbnīcā un baudīt folkloras kopas priekšnesumus.

Īpaši plašs tirdziņā būs pārtikas produkcijas klāsts. Ziemassvētku galdam varēs sarūpēt gardus lauku labumus - mājas sieru, desas, gaļu, skābētus kāpostus, zirņus, piparkūkas, medu, zāļu tējas un citus gardumus.

Amatnieku darinājumu plašajā klāstā apmeklētājiem būs arī iespēja atrast lieliskas un unikālas Ziemassvētku dāvanas tuvajiem un mīļajiem. Amatnieki būs sagādājuši koka, ādas izstrādājumus, rotaļlietas, adītas un tamborētas šalles, zeķes un cimdus, pašdarinātas rotaslietas - brošas, auskarus, krelles un citus aksesuārus. Piedāvāti tiks arī apgleznoti trauki un dabīgā kosmētika.

Tirdziņš būs ne vien vieta, kur amatnieki, rokdarbnieki, mājražotāji, kopā 40 tirgotāji, piedāvās savas preces, bet arī kļūs par lustīgu Ziemassvētku gaidīšanas pasākumu. Apmeklētāji varēs nobaudīt štovētus kāpostus, karstvīnu un sevišķi gardu ķiploku tēju.

Savukārt priekšnesumos skanēs gan pasaulē pazīstamas melodijas, gan Latvijas tradicionālās dziesmas, uzstāsies divas folkloras kopas - "Svitene" no Rundāles novada un pašmāju folkloras kopa "Liepāre" no Jaunsvirlaukas pagasta.

Izklaides un kultūras programma noritēs no plkst.12 līdz plkst.16. Radošajā darbnīcā varēs arī apgūt monētu kalšanu ar Jelgavas novada logo. Piebilstams, ka pirmajiem simt apmeklētājiem monētas kalšana būs bez maksas, informēja pašvaldības pārstāve.