Ziemassvētku laika pasākumus var meklēt īpašā ceļvedī internetā

© f64

Uzziņu dienests 1188 savā mājas lapā ir izveidojis Ziemassvētku pasākumu ceļvedi, kurā apkopota informācija par vairāk nekā 500 svētku koncertiem, dievkalpojumiem un gadatirgiem visā Latvijā.

Daudzviet Latvijā notiks dažādi pasākumi, kas veltīti ziemas saulgriežu ieskandināšanai. Piemēram, šodien Valmierā ikvienam būs iespēja piedalīties saulgriežu rituālos - kopā ar folkloras kopu "Sudmaliņas" iet dančos un rotaļās, kā arī minēt mīklas. Savukārt, piektdien, 20.decembrī Rīgā, Rātslaukumā norisināsies Bluķa vakars, kura ietvaros notiks tradicionālā bluķa vilkšana pa Vecrīgas ielām un rituāla bluķa sadedzināšana vakara noslēgumā.

Visu decembri Latvijas baznīcas ieskandinās Ziemassvētku koncerti "Debesis vaļā" un "Tev tuvumā". Lielos un mazos apmeklētājus gaidīs piparkūku un Ziemassvētku rotājumu gatavošanas darbnīcas - 14.decembrī un 21.decembrī Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī, savukārt15. decembrī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Arī Ziemassvētku tirdziņi šogad daudzviet gaidīs apmeklētājus, tai skaitā Rīgas Doma laukumā un Līgatnes dabas takās.