Kozlovskis: Zolitūdes traģēdijas izmeklēšana neprasīs gadu

© F64 Photo Agency

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšana neprasīs gadu, ir pārliecināts iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Tomēr pēc šodien notikušās Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdes viņš atturējās paust sīkākas prognozes par izmeklēšanas noslēguma termiņu.

Kozlovskis norādīja, ka sabrukušā Zolitūdes lielveikala "Maxima" konstrukciju nostiprināšanas darbs ir sākts, un tas varētu prasīt dažas nedēļas, nevis mēnesi. Konstrukciju nostiprināšana ir nepieciešama, lai pabeigtu apsekošanu un izvestu ārā gružus.

Taujāts par iespējamu pierādījumu nobēdzināšanu, pirms policija bija sākusi veikt operatīvās darbības, Kozlovskis norādīja, ka signāli par ko tādu neesot saņemti.

Jau ziņots, ka šodien uz Saeimas NDK sēdi ziņot par Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas procesa gaitu bija uzaicināti Valsts policijas, Ģenerālprokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Drošības policijas pārstāvji.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais