Slimnīcās turpina ārstēties četri Zolitūdes traģēdijā cietušie

Patlaban slimnīcās turpina ārstēties četri Zolitūdes traģēdijā cietušie, noskaidroja aģentūra LETA.

Visi pacienti atrodas Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Tās preses sekretāre Dace Kārkliņa pastāstīja, ka divi cietušie ārstējas Intensīvās terapijas nodaļā un viņu stāvoklis ir stabils, bet nopietns. Savukārt vēl divi pacienti veseļojas Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā. Viens no viņiem šonedēļ no slimnīcas varētu tikt izrakstīts.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, sabrūkot lielveikalam "Maxima", gāja bojā 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus savainojumus.

Kopumā slimnīcās palīdzība tika sniegta 39 lielveikala sabrukšanā cietušajiem, no kuriem 29 ārstniecības iestādēs nogādāja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, bet pārējie pie mediķiem vērsās paši.

Visiem Zolitūdes traģēdijā cietušajiem valsts apmaksā ārstēšanos, sociālo un medicīnisko rehabilitāciju, kā arī tehniskos palīglīdzekļus. Pilnībā apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus šie cilvēki varēs saņemt šogad un nākamgad - ārstniecības iestādēs, kas ir līgumattiecībās ar valsti un sniedz valsts apmaksātu medicīnisko palīdzību.

Tāpat Zolitūdes traģēdijā cietušie var saņemt valsts apmaksātu sociālo un medicīnisko rehabilitāciju un tehniskos palīglīdzekļus.

Visu minēto atbalstu pēc nepieciešamības var saņemt arī cietušo un bojāgājušo tuvinieki - šo personu saderinātie, laulātie, vecāki, vecvecāki, bērni, mazbērni, brāļi un māsas, kā arī persona, ar kuru traģēdijā iesaistītie dzīvoja kopā un viņiem bija kopīga (nedalīta) saimniecība.

Tāpat valsts atbalsts paredzēts traģēdijas seku likvidēšanā iesaistītajiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem, tostarp Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas audzēkņiem.

Atbalstu var saņemt arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra darbinieki, kā arī Valsts policijas un prokuratūras darbinieki, kuri iesaistīti traģēdijas apstākļu noskaidrošanā.

Lai saņemtu informāciju par ārstniecības un rehabilitācijas saņemšanu, Veselības ministrija aicina zvanīt uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 darbdienās no plkst.8.30 līdz 17.00.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais