Pabalstu par trūkstošu vietu pašvaldības bērnudārzā maksās arī 2014.gadā

Šodien, 10.decembrī, Ministru kabinetā (MK) apstiprināti noteikumi, kas ļaus turpināt šā gada 1.septembrī uzsākto valsts atbalsta izmaksu ģimenēm ar bērniem, kuri uzņemti pašvaldības rindā, bet nav saņēmuši vietu pašvaldības bērnudārzā un izmanto privātā uzraudzības pakalpojumu sniedzēja vai aukles pakalpojumus.

Arī turpmāk vecāki varēs slēgt līgumu ar aukli jeb bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju, - fizisku vai juridisku personu un saņemt ikmēneša valsts atbalstu bērniem, kam trūkst vietas pašvaldības bērnudārzā. Atbalstu izmaksās līdzšinējā kārtībā un apmērā gan fiziskām, gan juridiskām personām – pakalpojuma sniedzējām.

Bērnu uzraudzības pakalpojumu kā alternatīvu ir izvēlējušās daudzas ģimenes. Kopš septembra, kad noteikumi stājušies spēkā, ir reģistrēti 367 bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēji, kam izsniegti sertifikāti, no tiem strādā 171 pakalpojumu sniedzējs, tostarp 17 - juridiskas personas.

Šie noteikumi turpina to tiesisko regulējumu, ko līdz šim nodrošināja MK noteikumi „Kārtība, kādā tiek aprēķināts un piešķirts valsts atbalsts par bērniem no pusotra gada vecuma līdz brīdim, kad tiek uzsākta obligātā bērna sagatavošana pamatizglītības ieguvei, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā pakalpojumu sniedzēja”, kuru darbības laiks beidzas nākamā gada 1.janvārī.

Šodien pieņemto MK noteikumu darbības laiks ir noteikts līdz 2014. gada 31.decembrim. Nākamajam gadam piešķirtais finansējums šā pakalpojuma apmaksai ir gandrīz 9,6 miljoni latu.

Latvijā

"Disidents" veidota kā informatīvs manifests, kur mākslinieki savus darbus pamato ar domas un idejiskās pašizpausmes nozīmīgumu, paužot savu viedokli un skatījumu individuālās izteiksmes materializācijā. Izstādes darbi veidoti no dažādiem materiāliem, objektiem, kas izvietoti Stūra mājā. Tie atspoguļo mākslinieku redzējumu, emocijas un izjūtas par pašreizējo situāciju pasaulē. Izstādē piedalās deviņi mākslinieki - "SOME1", Oļegs Tillbergs, Kirils Panteļejevs, Andris Maračkovskis, Jānis Noviks, Herberts Verpakovskis, Toms Jansons, Raitis Hrolovičs un "MO".