Latvijā vakar ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki

Latvijā vakar ugunsgrēkos gājuši bojā trīs cilvēki, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ap plkst.8 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka dzīvojamajā mājā Leona Paegles ielā ir jūtams sadūmojums. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas otrajā stāvā deg dīvāns un grīda sešu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 70 gadus vecs vīrietis.

Savukārt ap plkst.18 ugunsdzēsēji steidzās uz Madonas novada Jaunkalsnavu, kur dega dzīvojamā māja. Ugunsgrēkā gāja bojā 78 gadus veca sieviete.

Informācija par ugunsgrēku Ķekavas novada Dzērumos tika saņemta plkst.21.27. Kad ugunsdzēsēji tuvojās notikuma vietai, jau lielā attālumā bija redzami dūmi un liesmas, kas pārņēmušas dzīvojamo māju. Māja dega 70 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēju darbu apgrūtināja tas, ka dzēst nācās ar ūdens pievešanu, jo tuvumā nebija ūdens ņemšanas vietas. Krāsmatās tika atrasts arī cilvēks, kura personību skaidros policija.

Ugunsdzēsēji neizslēdz, ka šoreiz traģēdijā varētu būt vainojama apkures iekārtu nepareiza ekspluatācija.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēma informāciju par degošiem sodrējiem dūmvados dzīvojamās mājās Kuldīgā un Ogresgala pagastā. Brīvdienās līdzīgi izsaukumi bija Tukumā, Liepājā, Olaines pagasta Jāņupē, Madonā, Daugavpilī un Vecpiebalgas novada Kaives pagastā.

Ugunsdzēsēji aicina iedzīvotājus par apkures sistēmu drošību un ievērot elementāru piesardzību, ekspluatējot vietējās apkures ierīces.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 16 ugunsgrēki.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais