Karavīru mēnešalgu plāno palielināt vidēji par 10 eiro

Valdība šodien lems par karavīru mēnešalgas palielināšanu vidēji par 10 eiro (7 latiem). Karavīru mēnešalga ir atkarīga no izdienas un dienesta pakāpes.

Vienlaikus projekts paredz palielināt piemaksas par dalību starptautiskajā operācijā un speciālās piemaksas, noapaļojot tās uz augšu līdz veseliem eiro vai veseliem desmitiem eiro centu atbilstoši periodam, par kuru paredzēta konkrētā piemaksa.

Jaunie noteikumi paredz, ka karavīrs, piedaloties starptautiskajā operācijā, papildus mēnešalgai mēnesī saņems piemaksu 1423 eiro (1000 latu) apmērā. Piemaksu karavīrs saņems proporcionāli laikam, kurā viņš piedalās starptautiskajā operācijā. Savukārt, piemēram, karavīrs par nesprāgušas munīcijas neitralizēšanu mēnesī saņems piemaksu 285 eiro (200 latu) apmērā.

Aizsardzības ministrija atgādina, ka valdība šogad augustā atbalstīja valsts budžeta līdzekļu novirzīšanu mēneša darba algas izlīdzināšanai valsts pārvaldē nodarbinātajiem, tostarp arī karavīriem, no 2014.gada 1.janvāra.

Atbilstoši Saeimā novembrī pieņemtajam likumprojektam par valsts budžetu mēnešalgu izlīdzināšanai karavīriem un zemessargiem piešķirti 886 964 eiro ik gadu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais