Noskaidrots "Latvijas gada auto 2014"

Par "Latvijas gada auto 2014" kļuvusi "Škoda Octavia", otrajā vietā ir " Peugeot 308", bet trešajā - "Audi A3 Limousine"

"Gada auto titulu godam pelnījusi automašīna, kas pircēju spēj patīkami pārsteigt ar inovatīviem inženiertehniskajiem risinājumiem, nemazinot autobraucēja braukšanas komfortu un nesadārdzinot autobraukšanas prieku ikdienā – gada auto ir jābūt apveltītam ar izcilību un saprātīgumu izmaksu ziņā. Konkurss "Latvijas gada auto" sevi pierāda kā Latvijas auto tirgotājiem un pircējiem svarīgu vietēja mēroga ekspozīciju, par ko liecina pieteiktais automobiļu skaits un profesionālas žūrijas vērtējums viennozīmīgi palīdz auto tirgotājam veiksmīgāk uzrunāt potenciālo klientu." saka Latvijas tirgotājus apvienojošās "Auto asociācijas" prezidents Andris Kulbergs.

Galvenajā balsojumā uzvarēja Škoda Octavia savāca 188 punktus, otro vietu ieguvušasi Peugeot 308 110 punktus, bet trešās vietas ieguvējs Audi A3 Limousine - 91 punktu.

Vēl tika piešķirti tituli "Skaistākais", ko ar 14 punktiem ieguva Audi A3 Limousine; "Sportiskākais" arī ar 14 balsīm Nissan Juke Nismo; "EKO auto" titulu ar 19 punktiem ieguva Opel Ampera, kura visai prāvus attālumus var veikt pavisam bez trokšņa un dūmiem;  "Premium" titulu kā labākais luksusa klases auto ar 14 punktiem ieguva Audi A3 Limousine; titulu "Mazais auto" kā ērts mazgabarīta auto par relatīvi zemu cenu  ieguva Renault Clio ar 18 punktiem no 28 iespējamiem; par gada "Apvidus auto" ar balsīm tika atzīts  Jeep Grand Cherokee, bet par "Mazo apvidus auto" - Opel Mokka/Chevrolet Trax.

Konkurss „Latvijas Gada auto“ šogad notiek jau piecpadsmito reizi kopš 1998. gada. Žūriju veido autožurnālisti, autoeksperti un autosportisti. Sogad konkursam bija pieteikti 19 zīmolu 28 jaunākie automobiļu modeļi: Mazda 6, Ford Kuga, Honda CR-V, Renault Clio, Renault Captur, Nissan Note, Nissan Juke Nismo, Škoda Octavia, Toyota Auris, Toyota Auris Touring Sports, Toyota RAV4, Toyota Corolla, Fiat Panda 4x4, Peugeot 2008, Peugeot 308, Kia Pro Cee`d, Hyundai Santa Fe, Jeep Grand Cherokee, Chevrolet Trax, Opel Mokka, Opel Adam, Opel Ampera, Volkswagen Golf Variant, Volkswagen Jetta Hybrid, Audi A3 Limousine, Subaru Forester, Lexus IS un Suzuki SX4 S-Cross.