Rehabilitācijas centrā "Vaivari" vēlas izveidot pusmiljonu vērtu daudzfunkcionālu sporta zāli

Nacionālā rehabilitācijas centra (NRC) "Vaivari" Attīstības fonda ambīcija ilgtermiņā ir speciāli pielāgotas daudzfunkcionālas sporta zāles izveide - tās veidošana varētu izmaksāt 300 000 līdz 500 000 latu, aģentūrai LETA pastāstīja fonda pārstāvis Viesturs Krievāns.

Kā ziņots, lai veicinātu rehabilitācijas pakalpojumu kvalitāti un pieejamību NRC "Vaivari", šomēnes dibināts iestādes Attīstības fonds, kas būs platforma papildus finanšu līdzekļu piesaistei, tostarp ziedojumu vākšanai.

Lai gan NRC "Vaivari" ir vienīgais valsts finansētais specializētais rehabilitācijas centrs Latvijā, kas realizē agrīnu stacionāru medicīnisku rehabilitāciju, tā nodrošinājums nav pietiekams, norāda fonda pārstāvis Krievāns.

Viens no fonda ilgtermiņa mērķiem ir daudzfunkcionālas sporta zāles izveide. Tā ļautu ikdienas rehabilitācijas procesā pacientiem uz vietas iziet pilnu rehabilitācijas ciklu, ieskaitot pielāgotas sporta un brīvā laika aktivitātes, skaidro Krievāns.

Papildus finansējums ir nepieciešams arī jaunu rehabilitācijas iekārtu un trenažieru iegādei, tostarp dažādu inovatīvu robottehnoloģiju iegādei, kas nepieciešamas, lai nodrošinātu mūsdienīgu rehabilitāciju cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Fonda līdzekļus plānots izmantot arī papildus aktivitāšu organizēšanai, piemēram, vasaras nometnēm neatkarīgas dzīves treniņam, kā arī citu terapiju dažādošanai un pilnveidošanai.

"Ja ilgtermiņā netiks uzlabots NRC "Vaivari" rehabilitācijas iekārtu un tehnoloģiju nodrošinājums, tad drīzumā NRC "Vaivari" rehabilitācijas jomā atpaliks ne tikai no Eiropas Savienības valstīm, bet pat no tuvajiem kaimiņiem - Igaunijas un Lietuvas," uzskata Krievāns.

Ziedojumus NRC "Vaivaru" Attīstības fondam sākotnēji plānots vākt no uzņēmumiem un privātpersonām, kā arī caur dalību dažādos projektos. Naudu iespējams ziedot fonda kopējiem mērķiem, vai arī norādīt konkrētas personas un rehabilitācijas jomas, kam ziedotie līdzekļi paredzēti.

Līdz šim centrs ir saņēmis dāvinājumus no dažādiem nodibinājumiem un fondiem, piemēram, vertikalizējamu ratiņkrēslu no Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrības, pārvietošanās sistēmu un divus rehabilitācijas trenažierus no fonda "Bērnu veselība - mūsu nākotne" un tehniskos palīglīdzekļus pacientu rehabilitācijai no nodibinājuma "Kraukļa fonds".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.