"Wenden Baltika" slēdz visu Deglava ielas tirdzniecības centru

Pēc tam, kad Rīgas pilsētas būvvalde konstatēja iespējamu konstrukciju nestspējas apdraudējumu tirdzniecības centrā Deglava ielā 110, Rīgā, kur atrodas "Rimi" veikals, ēkas īpašnieka uzņēmums SIA "Wenden Baltika" slēdzis visu tirdzniecības centru, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprina uzņēmuma vadītājs Andžejs Neguliners.

Viņš norāda, ka vienīgais, kas tirdzniecības centra ēkā paliks uz vietas, ir dežūrējošais apsargs. "Patlaban viss centrs ir slēgts, tā telpās neatrodas neviens pircējs un darbinieks, izņemot apsargu."

"Rimi Latvia" ir piesaistījusi sertificētu būvinženieru grupu, kas jau šodien sāks "Wenden Baltika" piederošā tirdzniecības centra būvkonstrukciju pārbaudi, norāda "Rimi" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Ciemīte-Kupre.

Viņa atzīmē, ka veikals "Rimi" ir šī centra īrnieks un joprojām nav saņēmis nekādu informāciju par ēkas tehnisko stāvokli ne no Rīgas pilsētas būvvaldes, ne centra īpašnieka "Wenden Baltika".

"Rimi" veikala darbs tiks atsākts tikai pēc tam, kad piesaistītie būvinženietri apliecinās tā drošumu, uzsver "Rimi" pārstāve.

"Wenden Baltika" vadītājs Neguliners skaidro, ka, tā kā ēka ir celta jau sen un viņš neatrodas birojā, patlaban nav iespējams noskaidrot, kas ir ēkas būvnieki. "Varu teikt, ka "Wenden Baltika" šo ēku nopirka jau tad, kad tā bija uzcelta. Tas bija "Interpegro" laikā."

Jautāts par to, cik cilvēku bija tirdzniecības centrā, kad tika pieņemts lēmums par centra darba apturēšanu un evakuāciju, Neguliners neatklāj skaitu, bet norāda, ka esot bijis tik daudz, cik ir parasti piektdienas pēcpusdienā.

Neguliners arī atzīmē, ka nomniekiem radušos zaudējumus kompensēs ēkas īpašnieks - "Wenden Baltika". "Taču patlaban svarīgākais ir noskaidrot, cik droša ir ēka un tās būvkonstrukcijas. Patlaban vēl nevaru pateikt, kad varētu būt pieejami ekspertīzes rezultāti."

Kā ziņots, pēc tam, kad Rīgas pilsētas būvvalde konstatēja iespējamu konstrukciju nestspējas apdraudējumu tirdzniecības centrā Deglava ielā 110, Rīgā, kur atrodas "Rimi" veikals, un tirdzniecības centrā "Sahara" Lubānas ielā 117A, Rīgā, kur atrodas "Maxima" veikals, šovakar abi veikali tika slēgti, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprina "Rimi Latvia" un "Maxima Latvija" pārstāvji.

Pārbaudot sabiedriskas nozīmes ēkas, būvuzņēmuma SIA "Re&Re" objektus, kā arī Rīgas veikalus "Maxima", "Rimi" un "Supernetto", Rīgas pilsētas būvvalde divos no tiem konstatējusi iespējamu konstrukciju nestspējas apdraudējumu, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šīs ēkas ir "Rimi" veikals Augusta Deglava ielā 110 un veikals "Maxima" tirdzniecības centrā "Sahara" Lubānas ielā 117A.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Wenden Baltika" apgrozījums pērn bija 480 502 lati. Pērn uzņēmums cieta zaudējumus 296 801 lata apmērā. SIA "Wenden Baltika" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 093 300 lati. "Wenden Baltika" pieder Dānijā reģistrētajai kompānijai "Baltic Propert Trust Secura".