"Maxima" slēdz veikalu "Sahara" centrā un evakuē cilvēkus;citi veikali objektā strādā

Pēc tam, kad Rīgas pilsētas būvvalde konstatēja iespējamu konstrukciju nestspējas apdraudējumu tirdzniecības centrā "Sahara" Lubānas ielā 117, Rīgā, centrā izvietotais "Maxima" veikals tiek slēgts, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprina "Maxima" pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš norāda, ka uz konkrēto veikalu ir izsaukti uzņēmuma eksperti, kas veiks pārbaudes veikalā. "Līdz brīdim, kamēr nebūsim noskaidrojuši, kas tieši ir noticis, un kamēr nebūsim pārliecināti, ka veikals ir drošībā, šis veikals būs slēgts. Esam sazinājušies arī ar ēkas apsaimniekotāju."

Kā plkst.18.00 ziņoja Latvijas televīzijas dienas ziņas, Maxima grimst krēslā cilvēku veikalā nav, savukārt veikali, kas atrodas tajā pašā ēkā 2. un 3. stāvā darbu turpina.

Kā ziņots, pārbaudot sabiedriskas nozīmes ēkas būvuzņēmuma SIA "Re&Re" objektos, kā arī Rīgas veikalus "Maxima", "Rimi" un "Supernetto", Rīgas pilsētas būvvalde divos no tiem konstatējusi iespējamu konstrukciju nestspējas apdraudējumu, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Šīs ēkas ir "Rimi" veikals Augusta Deglava ielā 110 un veikals "Maxima" tirdzniecības centrā "Sahara" Lubānas ielā 117.