Re&Re apstrīdēs 5,5 miljonus vērtu iepirkuma konkursu par dzeramā ūdens stacijas izbūvi

SIA "Re&Re" iesniegusi sūdzību par pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" izsludinātā 5,5 miljonus latu vērtā iepirkuma konkursa rezultātiem. Konkurss izsludināts par dzeramā ūdens sagatavošanas stacijas izbūvi Baltezerā.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka lēmums par slēgtā iepirkuma konkursa rezultātiem pieņemts 27.novembrī, bet iepirkuma rezultāti IUB publicēti 2.decembrī. No pieciem pretendentiem par uzvarētāju atzīta personu apvienība "Velve-Aqua Seen", kuras piedāvātā cena ir 5,45 miljoni latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Iepirkums paredz projektēt un izbūvēt Baltezerā dzeramā ūdens sagatavošanas staciju ar ražību 28 000 kubikmetru diennaktī, kas paredzēta dzelzs un mangāna atdalīšanai dzeramajā ūdenī, izmantojot bioloģisko filtrācijas procesu.

"Rīgas ūdens" sākotnēji plānotā līgumcena bija nepilni 7,8 miljoni latu. Baltezera dzeramā ūdens sagatavošanas stacijas izbūve ir daļa no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4.kārta".

"Re&Re" sūdzības izskatīšanas termiņš vēl nav noteikts.

Uzņēmuma "Re&Re" vārds pēdējā laikā daudz izskanējis negatīvā gaismā, jo šā gada 21.novembrī Zolitūdē iebrucis "Re&Re" būvēta veikala jumts, nogalinot 54 un smagi savainojot vairākus desmitus cilvēku.

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) dažas dienas pēc traģēdijas intervijā Latvijas Radio pauda viedokli, ka būtu korekti, ja "Re&Re" vismaz uz izmeklēšanas laiku atturētos no dalības valsts iepirkumos.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais