Līgatnē notiks vairāki Ziemassvētkiem veltīti pasākumi

© f64

Decembrī Līgatnē plānoti vairāki Ziemassvētku sagaidīšanas pasākumi, informē Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centra vadītāja Inese Okonova.

Plānoto pasākumu vidū ir puzuru vēršana, masku darināšana, ekskursijas rūķa pavadībā, eņģeļmatu ēvelēšana, dabas rotu darbnīca, vizināšanās haskiju pajūgā, Ziemassvētku dāvanu tirdziņš, saulgriežu dziesmas kopā ar folkloras kopu "Senleja", kā arī slepenā bunkura apmeklējums, pastāstīja Okonova.

7.decembrī no plkst.12 līdz 15 Līgatnes dabas takās notiks ikgadējais Ziemassvētku tirdziņš, bet no 9.decembra līdz 22.decembrim Līgatnes kultūras centrā notiks Ziemassvētku dāvanu tirdziņš, kurā būs apskatāmas un iegādājamas vietējo amatnieku darinātas dāvanas.

15.decembrī un 21.decembrī plkst.12 un plkst.15 no Līgatnes Tūrisma informācijas centra sāksies īpašās ekskursijas rūķa pavadībā, katra ar atšķirīgu programmu. Dienas vidus ekskursijas noslēgsies Līgatnes Amatu mājā, kur darbosies Ziemassvētku darbnīcas.

Kā pastāstīja Okonova, 15.decembra ekskursijā būs iespējams piedalīties puzuru vēršanas, koka piekariņu gatavošanas, Ziemassvētku dāvaniņu gatavošanas darbnīcās, kā arī dziedāt saulgriežu dziesmas kopā ar folkloras kopu "Senleja", bet 21.decembrī darbosies Ziemassvētku dāvaniņu gatavošanas un papīra liešanas darbnīca. Savukārt pēcpusdienas ekskursijas noslēgsies jau krēslā pie Lustūža klints, kur kopīgi tiks baudīts karstais dzēriens.

15.decembrī un 21.decembrī Vienkoču parka viesiem būs iespēja darināt eglīšu rotājumus, ēvelējot eņģeļmatus no koka, kā arī darboties dabas rotu darbnīcā.

Skaļupēs pie rehabilitācijas centra "Līgatne" bērniem tiks piedāvāta vizināšanās haskiju vilktā pajūgā. Ikdienā vizināšanās jāpiesaka iepriekš, bet 21.decembrī haskiji vizinās visu dienu pie nosacījuma, ka laukā būs sniegs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.