Atbildīgie dienesti Liepājā gaidāmajai vētrai ir sagatavojušies

Atbildīgie dienesti Liepājā šonakt gaidāmajai vētrai ir sagatavojušies, “Rietumu Radio” informēja Liepājas Komunālās pārvaldes preses pārstāvis Aigars Štāls.

“Mums visu nakti strādā dežurants, kurš pieņem zvanus, seko laika prognozei un koordinē sadarbību ar citiem dienestiem,” sacīja Štāls, piebilstot, ka dežurants arī dodas izbraucienos pa pilsētu, lai novērtētu situāciju.

Vētras radītie postījumi tiks novērsti, kad vējš būs norimis, taču gadījumā, ja vēja radītie postījumi radīs draudus sabiedrībai vai traucēs satiksmi, tie tiks novērsti nekavējoties.

Kā piemēru Štāls minēja Ziemassvētku rotājumus Lielajā ielā, kurus iepriekšējā vētrā pagājušās nedēļas nogalē nācās demontēt. “Rotājumi bija bojāti, tādēļ nācās noņemt, jo tie jau apdraudēja automašīnas un cilvēkus,” sacīja Štāls, piebilstot, ka šoreiz rotājumiem tiks pievērsta pastiprināta uzmanība, tomēr pagaidām tie vēl nav noņemti. “Skatīsimies pēc situācijas,” sacīja Štāls.

Vētrai gatavi ir arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, “Rietumu Radio” informēja Liepājas 1.daļas komandieris Romāns Andrijauskas. Papildspēki pagaidām nav izsaukti, taču visi glābēji ir informēti, ka nepieciešamības gadījumā vajadzēs iesaistīties glābšanas darbos.

Kā ziņots, meteorologi ceturtdienas vakarā prognozē vēja pastiprināšanos līdz 30 metriem sekundē, tādēļ visiem Liepājas pilsētas dienestiem ir dots rīkojums būt gataviem sniegt nepieciešamo palīdzību iedzīvotājiem un veikt pasākumus vēja nodarīto postījumu mazināšanai un operatīvai novēršanai.

Iedzīvotāji par draudiem viņu drošībai var zvanīt pa tālruni 112 vai Pašvaldības policijas dežurantam pa tālruni 3420269.

Iedzīvotāju zvanus diennakts režīmā pieņem arī SIA "Komunālā pārvalde" dežurants pa tālruni 22011963. "Komunālās pārvaldes" pārziņā ir pilsētas apgaismojuma, ielu un ceļu kopšana, lietus ūdens kanalizācijas sistēmas, parki, skvēri, pilsētas meži, kā arī pludmale un tās kopšana un uzturēšana, ceļu satiksmes zīmes, luksofori un to darbības nodrošināšana, sniega un apledojuma tīrīšana ziemas sezonā.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais