Spēcīgākās vēja brāzmas šovakar un rīt skars jūras piekrasti

Ciklons, kas daļā Eiropas valstu ir atnesis stipru vētru, nakts pirmajā pusē sasniegs Baltijas jūras rietumu daļu un spēcīgākās vēja brāzmas ir gaidāmas jūras piekrastē, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.Ciklons, kas daļā Eiropas valstu ir atnesis stipru vētru, nakts pirmajā pusē sasniegs Baltijas jūras rietumu daļu un spēcīgākās vēja brāzmas ir gaidāmas jūras piekrastē, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Ciklona centram sasniedzot Baltijas jūras rietumu daļu, tā pārvietošanās ātrums uz austrumiem nedaudz mazināsies. Rīt, 6.decembrī, dienas vidū tas atradīsies virs Kurzemes, pēc tam pāri Zemgalei un Latgalei virzīsies uz dienvidaustrumiem un pakāpeniski zaudēs savu spēku.

Ciklona trajektorijas maiņas dēļ lielākajā daļā Latvijas teritorijas nav gaidāmas spēcīgas un postošas vēja brāzmas, jo centrā valda lēns vējš, maksimālās vēja brāzmas šoreiz tiks novērotas ciklona dienvidu un rietumu malā. Līdz ar to šī zona no Ziemeļjūras virzīsies pāri Vācijas ziemeļu daļai, Dānijai, Polijai, Kaļiņingradai un Lietuvai.

Šovakar un naktī uz piektdienu dienvidrietumos dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 25-28 metrus sekundē (m/s), vēja brāzmas līdz 20-22 m/s ir gaidāmas arī Vidzemē līča piekrastē, pārējā teritorijā vējš brāzmās nepārsniegs 15-18 m/s.

Lai arī rīt Latvijas lielākajā daļā ir gaidāms vējš, tomēr spēcīgas vēja brāzmas netiek prognozētas. Vien pēcpusdienā, vējam iegriežoties no ziemeļrietumiem, jūras piekrastē tas no jauna brāzmās sasniegs 20-22 m/s, naktī uz sestdienu - pat 25-26 m/s.

Kā ziņots, Lielbritānijai, Vācijai un daļai Ziemeļeiropas ceturtdien tuvojas spēcīga Ziemeļjūras vētra "Ksavjers", kuras vēja brāzmas sasniegs viesuļvētras spēku.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais