Brīdina par vēja pastiprināšanos piekrastes rajonos līdz 28 m/s

Šorīt piekrastes rajonos turpināsies vēja pastiprināšanās un vakarā vēja brāzmas var sasniegt pat 28 metrus sekundē (m/s), aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šorīt jūras piekrastē vējš pūš brāzmās līdz 15-17 m/s, bet līdz plkst. 10 turpināsies vēja pastiprināšanās - tā ātrums var sasniegt 20-24 m/s.

Pēcpusdienā Kurzemē un Vidzemē brāzmas būs līdz 15-19 m/s, bet vakarā jūras piekrastē dienvidrietumu, rietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 25-28 m/s.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē Latvijas teritoriju atkal skars spēcīga vētra, kā arī vietām gaidāma intensīva snigšana - sniega segas biezums var sasniegt 10-15 centimetrus.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais