VUGD iegādāta jauna tehnika kūdras un mežu ugunsgrēku dzēšanai Latgalē

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) iegādājies jaunu tehniku un aprīkojumu, kas paredzēts mežu un kūdras ugunsgrēku dzēšanai Latgalē, aģentūru LETA informēja VUGD.

Tehnika iegādāta Latvijas-Lietuvas-Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projektā. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem Daugavpils pilsētas teritorijā meža ugunsgrēkus dzēš VUGD, savukārt ārpus pilsētas Valsts mežu dienests un VUGD sniedz viņiem nepieciešamo palīdzību.

Lai uzlabotu VUGD reaģēšanas un tehniskās spējas mežu un kūdras purvu dzēšanā, projekta gaitā tika iegādāta pilnpiedziņas ugunsdzēsības autocisterna, kas aprīkota kūdras un meža ugunsgrēku dzēšanai, gruntsūdens sūknis ar šļūteņu un sūcvadu komplektu un visurgājējs, lai varētu transportēt gruntsūdens sūkni.

Tehnika patlaban atrodas VUGD Latgales reģiona brigādes Daugavpils 1.daļā, un to būs iespējams piesaistīt ugunsgrēkos visā Latgalē.

Lai uzlabotu VUGD amatpersonu zināšanu līmeni par mežu un kūdras ugunsgrēku dzēšanas darbu vadīšanu, projektā sagatavota meža un kūdras ugunsgrēku dzēšanas vadītāja rokasgrāmata.

Savukārt, lai izglītotu Latgales iedzīvotājus par dažādiem ar drošību saistītiem jautājumiem, projekta laikā sagatavoti un skolām izdalīti kalendāri, kuros katru mēnesi tiek aktualizēta kāda problēma un sniegti ieteikumi, kā rīkoties, lai novērstu nelaimi.