Tiek rīkots konkurss "Skolotāja E-lāde 2014"

Jau sesto gadu skolotāji tiek aicināti piedalīties elektronisko mācību līdzekļu veidošanas radošajā konkursā "Skolotāja E-lāde 2014", aģentūru LETA informēja konkursa organizatori.

Konkursā tiek aicināti piedalīties visi pedagogi, kuri veido inovatīvus un radošus elektroniskos mācību materiālus. Tajā skolotājiem jāizstrādā inovatīvu mācību materiālu kopums viena mācību priekšmeta brīvi izvēlētai vienai vai vairākām tēmām.

Konkursa darbu vērtēšanas kritēriji ir atbilstoši starptautisko skolotāju konkursu praksei, kur tiek vērtēts, cik lielā mērā izstrādātais mācību līdzeklis veicina skolēnu zināšanu apjoma palielināšanu un dažādu prasmju attīstību, vai mācību līdzeklis veicina skolēnos vēlmi padziļināti apgūt un izmantot dažādus informācijas tehnoloģiju (IT) rīkus mācīšanās procesā. Tāpat tiek ņemti vērā arī citi būtiski kritēriji, kas kopumā dod atbildi uz jautājumu, cik radoši skolotājs ir strādājis ar saviem skolniekiem.

Konkurss sekmējot mūsdienīgu metožu ieviešanu un popularizēs informācijas tehnoloģiju izmantošanu dažādu mācību priekšmetu pasniegšanas procesā, kā arī kalpos kā laba iespēja dibināt un stiprināt profesionālos kontaktus pedagogu vidū, veicinot radošu ideju un pieredzes apmaiņu.

"Pēdējos gados esam novērojuši tendenci, ka tieši sākumskolas un pamatskolas klašu grupā ir visvairāk konkursam pieteikto darbu, par ko esam ļoti priecīgi, jo tieši šajā vecumā skolēniem ir vislielākā interese par tehnoloģijām, un, lai piesaistītu skolēnu uzmanību mācību vielas apguvei, ir svarīgi nodrošināt daudzveidīgu un interesantu mācību procesu," uzskata portāla "Skolotājs.lv" redaktore Līga Matveja-Vlasova.

Viņa arī norāda, ka svarīgi, lai mācību process bērniem ir radošs un interesants. Iepriekšējā gada "Skolotāja E-lādes 2013" uzvarētāja Vineta Straupe-Ķeza bērniem mācīja vācu valodu, veidojot kopā ar bērniem multfilmu, kas nozīmē, ka paralēli valodas apguvei bērni paši zīmē, fotografē, ierunā skaņu un pēc tam montē savu animācijas filmiņu.

Darbus konkursā var pieteikt līdz nākamā gada 31.janvārim. Arī šogad tie tiks vērtēti pa klašu grupām - sākumskolai, pamatskolai un vidusskolai. Arī šogad tiks apbalvoti trīs labāko darbu autori un balvu fondu konkursam nodrošinās "Microsoft Latvija".

Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties portālā "Skolotājs.lv", kur pēc konkursa publicēs visus konkursam iesniegtos darbus. Lai piedalītos konkursā, darbiem jābūt nosūtītiem uz e-pastu "e-lade@dzc.lv", kā arī augšupielādētiem tīmekļa vietnē "www.pil-network.com" kā mācību aktivitātēm.

Konkursu organizē "Datorzinību centrs" sadarbībā ar "Microsoft Latvija".

Latvijā

Finanšu nozares asociācija (FNA) un lielākās bankas šodien mediju pasākumā informēja par aktuālo situāciju kreditēšanas jomā un banku aprēķinus par solidaritātes iemaksas sasaisti ar kreditēšanu.

Svarīgākais