Neredz pamatu mainīt KNAB vadītāju

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) uzsver, ka viņam nav pamata neuzticēties ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera un Satversmes aizsardzības biroja vadītāja Jāņa Maizīša vadīto komisiju atzinumiem par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka piemērotību amatam.

Komentējot Kalnmeiera šodien izklāstīto ziņojumu par priekšlikumiem KNAB darbības uzlabošanā, premjers žurnālistiem sacīja, ka tiks ievērotas sagatavotās rekomendācijas un tiks veidota darba grupa, kas gatavos normatīvo aktu projektus biroja darbības uzlabošanai.

Premjers uzsvēra, ka tiks ņemts vērā viedoklis, ka patlaban nav nepieciešams lemt par KNAB vadības nomaiņu un ka pašreizējai vadībai ir jāstrādā pie tā, lai tiktu novērsti biroja darbībā identificētie trūkumi.

Vaicāts, vai piekrīt šo abu komisiju vērtējumam, Dombrovskis uzsvēra, ka viņam nav pamata neuzticēties ekspertu viedoklim, jo izvērtējumu ir devušas pietiekami kompetentas komisijas. "Man nav pamata neuzticēties šo profesionāļu viedoklim," sacīja premjers.

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, šodien valdībā izklāstot ziņojumu par KNAB darbības uzlabošanu, pauda pārliecību, ka KNAB vadītājs nav jānomaina.

Kalnmeiers valdības sēdē klātesošos šodien iepazīstināja ar viņa vadītās darba grupas ziņojumu par nepieciešamajiem uzlabojumiem KNAB darbībā un norādīja, ka, viņaprāt, nav nepieciešams veidot speciālu komisiju, kam būtu jāvērtē KNAB priekšnieka Streļčenoka atbilstība ieņemamajam amatam.

Tāpat viņš atsaucās uz Satversmes aizsardzības biroja Jāņa Maizīša vadīto novērtēšanas komisiju, kas Streļčenoka darbu novērtējusi ar "C". "Tas nozīmē, ka faktiski var turpināt vadīt, bet ir jāveic būtiski uzlabojumi KNAB darbā," skaidroja ģenerālprokurors.