"Maxima" īpašnieki atzīst kļūdas; tiks mainīta uzņēmuma attīstības stratēģija

Pēc traģēdijas Zolitūdē mazumtirdzniecības kompānija SIA "Maxima Latvija" mainīs uzņēmuma attīstības stratēģiju, šodien preses konferencē apstiprināja veikalu ķēdes "Maxima" īpašnieka - holdinga "Vilniaus prekyba" - akcionārs Igns Staškevičs.

Viņš norādīja, ka viņa kā līdzīpašnieka lielākā mācība šajā situācijā ir tā, ka "Maxima Grupa" auga pārāk strauji un izaugsmes gaitā "Maxima" īpašnieki ir aizmirsuši par būtiskiem darbības procesiem un svarīgām vērtībām. "Taču esmu pārliecināts, ka "Maxima" ir sākusi būtiskas pārmaiņas."

Staškevičs arī atzīst, ka "Maxima Latvija" nav darījusi visu iespējamo, lai novērstu ēkas sabrukšanu. Viņš pauda nožēlu, ka "Maximas" komanda nespēja izglābt uzņēmuma darbiniekus un pircējus, kā arī par bojāgājušajiem glābējiem.

"Es gribētu no sirds atvainoties par nepareizo rīcību, maldinošo komunikāciju un aizvainojošiem izteikumiem no "Maximas" pārstāvjiem pagājušajā nedēļā," teica Staškevičs, uzsverot, ka "Maxima" ir ievērojami līdzatbildīga, tāpēc turpmāk tiks darīts viss, lai garantētu "Maxima" tirdzniecības telpu drošību un uzlabotu darbinieku apstākļus.

Tāpat Staškevičs solījās, ka personīgi uzraudzīs to, kā tiek mainīta uzņēmuma iekšējā kultūra - kā tiek kontrolēti procesi "Maxima" organizācijā un korporatīvā pārvaldība kopumā.

"Es ierados Rīgā, lai nodrošinātu "Maxima Latvija" vadības nomaiņu, atbalsta koordinēšanu cietušajiem, komunikāciju ar atbildīgajām institūcijām un informācijas sniegšanu sabiedrībai, kā arī iekšējās izmeklēšanas veikšanu, lai noskaidrotu traģisko kļūdu iemeslus, sadarbību ar ekspertiem un valsts institūcijām, lai saprastu patiesos jumta sabrukšanas iemeslus," norādīja Staškevičs.

Kā ziņots, viena no pārmaiņām, kas sekos uzņēmumā "Maxima Latvija" pēc traģēdijas Zolitūdē, būs uzņēmuma saukļa maiņa. "Maxima Latvija" sauklis patlaban ir "Par visu padomāts!".

Kā ziņots, 30.novembrī Staškevičs ir uzņēmies vadīt "Vilniaus prekyba" izveidoto krīzes vadības grupu. Izveidotā grupa koordinēs palīdzības sniegšanu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, saziņu ar iesaistītajām valsts institūcijām, kā arī informācijas sniegšanu sabiedrībai.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Svarīgākais