Vētrā norauto Rīgas pils pagaidu jumtu atjaunos

Naktī no svētdienas uz pirmdienu vētras laikā bojāta viena no divām Rīgas pils jumta pagaidu pārseguma kārtām. Ēkas jumta seguma atjaunošana notiks, tiklīdz būs rimies vētras spēks, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pils rekonstrukcijas būvdarbu veicējas pilnsabiedrības "SBRE" pārstāve Kristīne Zeltiņa.

Kā skaidro pilnsabiedrības "SBRE" projektu vadītājs Egīls Klēbergs, vēja ātrums naktī sasniedzis aptuveni 29 m/s, kā rezultātā bojāts pagaidu jumta pārsegums virs Svētku zāles Pils laukuma pusē. Minētajā vietā pārsegums ir klāts divās kārtās, no kurām bojāta tikai virskārta, tāpēc ēkas iekšpusē situācija ir stabila un citi postījumi nav radušies.

Projektu vadītājs norāda, ka šobrīd jau ir pasūtīts torņa celtnis, ar kura palīdzību jumta pārsegums tiks atjaunots. 

Darbus šādā augstumā ar torņa celtni drīkst veikt tikai tad, kad vēja ātrums samazināsies zem desmit metriem sekundē. Kad vētra būs rimusies pilnībā, nekavējoties tiks sākti pagaidu pārseguma atjaunošanas darbi.

Jau ziņots, ka Rīgas pils Priekšpils rekonstrukcijas un restaurācijas darbus jeb Rīgas pils būvniecības pirmo kārtu saskaņā ar noslēgto līgumu ar "Valsts nekustamiem īpašumiem" kopš pagājušā gada oktobra veic būvfirmu "Re&Re" un "Skonto būve" izveidotā pilnsabiedrība "SBRE".

Svarīgākais